Egy helyszínen fejezhetik be a férfi kosárlabda Euroliga idényét

2020. április 3. 19:19 | behir

Egy helyszínen fejezhetik be a férfi kosárlabda Euroliga idényét, amelyben a Barcelonát erősítő Hanga Ádám is érdekelt.

A kezdő5 szakportál pénteki tájékoztatása szerint a kontinens legjobb klubjait felvonultató sorozat irányítói azt tervezik, hogy amint a koronavírus-járvány csendesedik, összegyűjtik a 18 csapatot egy olyan városba, ahol két sportcsarnok is rendelkezésre áll, és ott játsszák le a hátralévő meccseket.

Edward Scott működtetésért felelős igazgató úgy vélte, három nap kell ahhoz, hogy az együttesek eljussanak a helyszínre, ott egy kötelező 14 napos karantén következik, amelynek során megszorításokkal már erőnléti edzéseket tudnak végezni. Ezután jöhet egy kéthetes előszezon, hogy a kosarasok "visszarázódjanak" a játékba.

Két Euroliga-szintű csarnok három városban található, Isztambulban, Athénban és Moszkvában. Belgrádban a Stark és a Pionir Arena is szóba jöhetne, utóbbi azonban időközben szükségkórházzá alakult. A madridi WiZink Center működtetői már hivatalosan jelezték, hogy lebonyolítanának egy Euroliga nyolcas döntőt. A klubsorozat az eredeti kiírás alapján négyes döntővel zárulna, amelynek Köln adna otthont május 22-e és 24-e között, erre azonban a 28 forduló után félbeszakadt szezon miatt már nem kerülhet sor.

A végjátékban alighanem Hanga Ádámék is érdekeltek lesznek, ugyanis hat mérkőzéssel az alapszakasz vége előtt a Barcelona a tabella harmadik helyén áll 22/6-os győzelmi mérleggel.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

További programok »

FEL