A koronavírus már a magyar kosárlabdára is kihatással van

2020. március 2. 08:28 | Hidvégi Dávid

A koronavírus veszélye miatt a Sopron Basket női kosárlabdacsapata nem utazott el a Schio elleni Euroliga-mérkőzésre, így az európai szövetség 20:0-s végeredménnyel az olasz együttesnek adta a találkozót. A magyar bajnok a kiállásért járó egy pontot sem kapta meg.

Korábban beszámoltunk arról, hogy a koronavírus már érezteti a hatását a magyar labdarúgásban is, hiszen szombaton a Budapest Honvéd olasz vezetőedzője nem ülhetett le a kispadra a csapata NB I-es bajnokiján. Giuseppe Sannino kapcsolatba kerülhetett olyan személyekkel, akik Olaszország azon részén élnek, ahol magas a koronavírussal fertőzöttek száma.

A vírus már nem csak hazánk labdarúgására, hanem a kosárlabdájára is hatással van, miután a Sopron Basket női csapata nem utazott el az Olaszországban rendezendő mérkőzésére – tájékoztatott a klub honlapja. A Sopron az Euroliga alapszakaszának utolsó fordulójában lépett volna pályára a Schio együttese ellen szerda este. Az európai szövetség, vagyis a FIBA semleges pályaként szlovéniai helyszínt javasolt a találkozó lebonyolítására, de a magyar bajnok Ljubljanába sem utazott el, ugyanis nem kívánta vállalni annak a kockázatát, hogy a játékosok Veneto tartományban életvitelszerűen élő személyekkel érintkezzenek. A Sopronnak egy győzelemmel még lett volna esélye a negyeddöntőbe való továbbjutásra.

– Ahogy azt elmondtam már a saját döntésünk kapcsán is, számoltunk minden eshetőséggel. A döntést az Euroliga sorozat lezárulta után szeretném érdemben kommentálni. Dolgozunk tovább, a magyar bajnokság és a Magyar Kupa küzdelmeire koncentrálunk –  nyilatkozta Török Zoltán ügyvezető.

FEL