Egy fa, egy osztály

A gyökereket erősítik a ballagók a Lencsési iskolában.

Évek óta hagyomány már, hogy a Lencsési Általános Iskola ballagó nyolcadikosai egy-egy fát ültetnek azért, hogy emléket hagyjanak alma materükben. Emellett három kiváló tanulónak a Lencsésiért Kulturális és Sport Egyesület, illetve a körzet önkormányzati képviselője egy-egy tabletet ajándékozott.

Egy fa, egy osztály. Közösen ültettek fát a végzős diákok, ugyanis a Lencsési Általános Iskolában lassan már hagyomány, hogy így búcsúznak a végzősök intézményüktől.

– Fáj, hogy itt hagyjuk az iskolát, viszont ez a park sok emlékkel tele van. Így, hogy ültettünk egy fát, még jobb lesz visszaemlékezni erre a helyre – mondta Kreisz Fanni.

A kezdeményezés 2011-re nyúlik vissza, azóta már mintegy 25 fát ültettek el az iskola mögötti Szabó Pál téren.

Vida András, a Lencsési Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola vezetője elmondta, az első fákat ültető diákok lassan befejezik a középiskolát.

A ballagó nyolcadikosokhoz nem csak ez az egy hagyomány kötődik. A Lencsésiért Kulturális és Sport Egyesület, illetve a körzet képviselője négy éve okos eszközökkel támogatja a diákokat. Dr. Ferenczi Attila, a civil szervezet elnöke elmondta, olyan diákokat jutalmaznak, akik iskolai munkájukkal példamutatásukkal, szorgalmukkal példát mutatnak. Ezúttal Marosmenti Sándor 8B-s, Nagy Tamara 8D-s és Pánics Kata 8B-s tanuló részesült a jutalomban.

Megosztás:

Címke: , , , ,