Egy éven át tartó programsorozatra nyert forrást Békés

2017. szeptember 7. 09:04 | Knyihár Mihály

Közel 6 millió forint támogatásban részesült, az Arany János Emlékbizottság döntése értelmében, a békési önkormányzat.

Egy éven át iskolákban, kulturális központban, könyvtárban megtartott programok, illetve Arany János emlékhelyekre szervezett kirándulások szerepelnek majd a repertoárban, megszólítva minden korosztályt.

A fotópályázatok, előadások, kirándulások, illetve vetélkedők célja, hogy Arany János örökségül hagyott munkássága előtt tisztelegjen a település.

A költő, műfordító, szerkesztő tartalmas életútjának egyik állomásaként említhető Békés városa is. 1851-ben Hajnal Ábel református esperes vendégeként időzött Arany a Széchenyi tér 21. szám alatti épületben, mely akkor is, ma is parókiaként működik. A ház falán ennek a momentumnak állítottak emléket az egykori református diákok, melyet a születési évforduló kapcsán megkoszorúztak.

Forrás: Békés Város Önkormányzata

További programok »

Kultúra

Szeptember utolsó hétvégéjén ismét „muzsikál” az erdő Gyulán is

A „Muzsikál az erdő” rendezvénysorozat 2023-ban a 20. évfordulóját ünnepli. Ebből az alkalomból szeptember 29. és október 1. között országszerte természetismereti sétákkal, zenei élményekkel várják a szervezők az érdeklődőket. A gyulai programok az Almásy-kastélyban, a Mályvádi-erdőben és Városerdőn, míg a határ másik oldalán Nagyváradon zajlanak majd.
2023. szeptember 26. 18:20
FEL