Egy balti állam, rengeteg innovációval: Észtország nagykövete a GFE-n

2024. április 18. 14:39 | Fajó Attila

Észt napot tartottak a Gál Ferenc Egyetem Gazdasági Karán. Raul Toomas észt nagykövet előadását az egyetemi kar könyvtárában hallgathatták meg az érdeklődők.

Észtországban összesen alacsonyabb a lakosság lélekszáma, mint fővárosunkban, Budapesten – hangzott el a tematikus nap nyitányaként. Bár valóban egy kis balti államról beszélünk, az országban nincs hiány innovációból. Mind az oktatás, közigazgatás és a gazdaság terén is sikerült nagyot alkotniuk. A Szovjetunió 1991-es széthullásával függetlené vált állam ma már teljes mértékben felzárkózott a fejlett Nyugathoz és példát ad kitartásból, munkabírásból. 

Raul Toomas észt nagykövet rendhagyó, interaktív előadással számolt be hazájának fejlődéshez vezető útjáról, mely a kihívásoktól és akadályoktól sem volt mentes. Ahogy azt a hírportálunknak adott interjújában elmondta: reméli, hogy a magyar diákok, a csabai Gál Ferenc Egyetem Gazdasági Karán tanulók, vagy a vendégként elhívott középiskolások információval gazdagon, inspirált gondolatokkal felvértezve térnek majd haza a tematikus napról. 

– Hosszas szervező munka, több hónapnyi várakozás előzte meg a mai rendezvényünket - mondta el dr. Árpási Zoltán, a kar dékánja. – Számunkra nagy megtiszteltetés, hogy ilyen illusztris közéleti személyt láthatunk vendégül intézményünkben, aki elmondása szerint nagyra értékeli a magyar egyetemistákkal való személyes találkozást. 

 

Galéria

További programok »

FEL