Égnek a lámpák

2015. november 12. 16:21 | behir.hu

Egy közel 500 millió forintos projektnek köszönhetően megújul Békéscsaba közvilágításának egynegyed része. A beruházás következtében modern, LED világításra cserélik a korábbi nem energiatakarékos lámpatesteket, és izzókat, így  több mint 50 százalékkal csökken ezeken a terülteken a közvilágítás költsége.

A beruházás Mezőmegyer teljes területét érinti, a Lencsési lakótelepet, illetve Jamina nagyobb részét. A közvilágítás korszerűsítése projekt közel 500 millió forintból valósul meg. A programot a Környezet és Energia Operatív Program Irányító Hatósága 100 százalékban támogatta.Wittmann László, a stratégiai-fejlesztési osztály vezetője hangsúlyozta, hogy a világításkorszerűsítésnek köszönhetően csökkennek az üzemeletetéssel kapcsolatos kiadások is.

–Alapvetően a Led-es fényforrásoknak a beépítése az egy energetikai célú beruházás. A városnak ez egy nagyon komoly üzemeltetés költség megtakarítást jelent azokon a területein, ahol ez a beruházás jelenleg folyik. Az osztályvezető elmondta, hogy összesen 2680 lámpatestet és izzót cserélnek ki november 26-áig. Jelenleg a fényforrások háromnegyed része már kihelyezték. Szabó Zoltán, a beruházás munkavezetője kifejtette, hogy az új lámpák felszerelésével gyorsan haladnak, tapasztalatai szerint a lakók örülnek a változásoknak és a fejlesztéseknek. A korszerűsítés tehát nem csak az energiafogyasztást, hanem az ezzel összefüggő, üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkenését is eredményezi, ezáltal egy igen környezetbarát fejlesztésről van szó.

További programok »

FEL