Egész napos sportprogram a CsabaParkban

2017. március 12. 16:53 | Balázs Anett

A nemzetközi nőnaphoz kapcsolódóan sportnapot rendeztek a CsabaParkban, szombaton. A hölgyek számos mozgásformát kipróbálhattak, többek között Katus Attilával is együtt mozoghattak. Mindezek mellett az egészséges életmód testi, lelki és szellemi egyensúlyának feltételeit biztosító módszerekkel valamint a fittséghez elengedhetetlen táplálékokkal is megismerkedhettek a hétvégén a rendezvényre látogatók.

 A közös bemelegítés után Katus Attila állt a színpad közepére, hogy egy intenzív negyven perces izommozgató túrán vezesse végig a hölgyeket, akik életkortól függetlenül egytől-egyig helyt álltak a könnyűnek nem mondható feladat legvégéig.

Katus Attila nem csak a színpadról osztotta az instrukciókat, hanem olykor, ha kellett, testközelből segített a gyakorlatok elvégzésében. Aerobik világbajnokunk szerint egy ilyen nap alkalmával, ahol több száz embernek van lehetősége kipróbálnia különféle sportokat, a legfontosabb a jó közérzet.

– Amikor valaki belecsöppen egy ilyen világba, nagyon fontos, hogy otthon érezze magát. Tehát ne azt érezze, hogy ez egy idegen világ, mert akkor én oda beteszem a lábam, és ha lehet, akkor jövök is onnan ki. Ilyen egy rossz diéta vagy egy rossz mozgásprogram. De ha az a program jó, ráérez valaki, hogy igen, meg tudja csinálni, sőt jól is érzi magát közben, akkor az a továbbiakban is csinálni fogja, ez nagyon fontos – fogalmazott Katus Attila.

Az aerobik mellett többek között a TRX vagy éppen a sportrúdtánc is szerepet kapott a hétvégén. De nem csak a női nem képviselő látogattak el szombaton a CsabaParkba, hogy egy kis mozgásban részesüljenek, hiszen kortól és nemtől függetlenül mindenki számára több sportolási lehetőséget biztosítottak a szervezők.  

– Az volt a rendezvénnyel a célunk, hogy bemutassuk Békéscsaba, elsősorban női lakosságának, de mindenkinek azt, hogy milyen mozgási lehetőségek vannak. Megpróbáltuk meghívni a termeket, kiállítóként olyan szolgáltatókat, akik szépségápolással, tanácsadással foglalkoznak, és próbáltuk ezeket a kiállítókat úgy összeválogatni, hogy ha valaki akár most, akár a későbbieknek el szeretne kezdeni mozogni, akkor tudjon magának sportlehetőséget választani – árulta el Frülich Nóra.

 Egészséges falatokból és innivalókból sem volt hiány a nőnapi sportnapon, ahol a felnőttek mellett a legkisebbek is kihasználhatták a mozgás nyújtotta örömöket.

FEL