Édes élet: csokit loptak a fiatalok

Azért buktak le, mert el akartak rejtőzni a rendőrök elől.

Megpróbáltak elbújni a járőrök elől azok a fiatalok, akik betörésekből származó készpénzt és édességet rejtegettek maguknál. A rendőrök elfogták őket, büntetőeljárást indítottak és a nyomozást követően vádemelést javasolnak ellenük.

Két fiatalkorú fiú a rendelkezésre álló adatok szerint 2015. december 19-én az esti órákban betörtek egy italboltba és egy élelmiszerüzletbe. A kötegyáni Határrendészeti Kirendeltség rendőrei aznap este Méhkerék és Újszalonta között járőröztek. Útközben, 23 óra 50 perc körüli időben két fiút vettek észre, akik a rendőrautót látva el akartak bújni egy bokor mögé. Igazoltatták őket és átvizsgálták a ruházatukat, valamint a náluk lévő csomagjaikat is. A szatyraikból több tucat csokoládé, cukor, energiaital és készpénz került elő. A fiúk azt mondták, hogy házibuliba mennek, és oda viszik az édességet. A határrendészeknek gyanús volt a nagy mennyiségű édesség, ezért felvették a kapcsolatot a Sarkadi Rendőrkapitányság szolgálatban lévő rendőreivel. Lopásról még nem érkezett bejelentés, de a nyomozók hamar megállapították, hogy a 16 éves újszalontai és a 15 éves sarkadi fiatal nem sokkal korábban egy újszalontai italboltba és a mellette lévő élelmiszerüzletbe tört be. A két tinédzsert előállították és gyanúsítottként hallgatták ki. A lopott édességeket és a pénzt lefoglalták, majd visszaadták a sértetteknek.

A Sarkadi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a lopás bűntett és lopás vétség megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást 2016. március 29-én lezárta. Az eljárás során keletkezett iratokat vádemelési javaslattal a Gyulai Járási és Nyomozó Ügyészségnek küldték meg.

Forrás: Police.hu

Megosztás:

Címke: , , , ,