Eb-lázban ég Békéscsaba

A Lencsési lakótelepre látogatókat lobogók fogadják.

Eb-lázban ég az egész ország. A szurkolók Békéscsabán is folyamatosan követik a kontinensviadal eseményeit, a Lencsési lakótelepre érkezőket például piros-fehér-zöld lobogók sokasága fogadja, de több autót is felszereltek nemzeti lobogóval.

A Csabagyöngye Kulturális Központ is ráhangolódott a labdarúgó Eb eseményeire: zászlót tettek az épülete és kék, „Hajrá, magyarok!” feliratú léggömbökkel várják az érkező szurkolókat. Este egy nagy kivetítőn lehet követni a mérkőzéseket.

– A legutóbbi mérkőzést 250-en szurkoltuk végig. Örömmámorban és maximális szurkolói hangulat uralkodott a házban – mondta Králik-Lenhart Krisztina, a Csabagyöngye Kulturális Központ kommunikációs vezetője.

A Lencsési lakótelepen magyar zászlók sora jelzi, hogy mennyien kísérik figyelemmel a nemzeti csapat Eb-szereplését. A helyi körzet képviselői, Dr. Ferenczi Attila és Tímár Ella kezdeményezésének is az a célja, hogy szurkolásra buzdítsák az itt élőket.

Megkérdeztük a drukkereket is, hogyan készülnek az estére. Nagy Zoltán elmondta, öröm látni, hogy ilyen lelkes Magyarország, hogy ennyire bízunk a csapatban, hogy jó helyezést fognak elérni. Kovács László szerint népszerűsíteni kell a sportot, a futballt. Kontró Árpád csak a magyarok meccseit szokta nézni, haverokkal nézi a meccseket. Janyik János magyar zászlóval díszített autóval jár. Mint mondta, nem most vette a lobogót, egyszer-kétszer már kitette a kocsijára, de most így érezte, neki, mint szurkolónak meg kell mutatnia, hogy nagyon drukkol a magyaroknak. A magyar válogatott nagy bravúrral bejutott a legjobb tizenhat csapat közé, úgyhogy továbbra is lehet biztatni a nemzet tizenegyet.

Megosztás:

Címke: ,