Így szurkoltak a drukkerek

Békéscsabán, a belvárosban izott a levegő, mindenki kiabált örömében.

A magyar labdarúgó-válogatott 3-3-as döntetlent játszott Portugáliával a labdarúgó Európa-bajnokság F-csoportjában, így csoportelsőként jutott a legjobb 16 közé. A mérkőzést ezúttal is nagyon sok magyar szurkoló követte akár a lyoni arénában, akár itthon, a kivetítők és a televíziók előtt.

 

Több békéscsabai drukkolt Franciaországban a labdarúgó Európa-bajnokságon a magyar válogatottnak. Van olyan csapat, amelyik megfogadta, amíg a magyarok játszanak, ők ott lesznek a lelátókon. Amikor a válogatott 3-3-as döntetlent játszott Portugáliával, azt Baran Ádám, a BRSE elnöke is személyesen szurkolta végig.

Békéscsabán több helyszínen is követték a szurkolók a magyar válogatott újabb találkozóját. A Kupak Söröző előtti kiülős terasz ezúttal is megtelt lelkes drukkerekkel, akik nagy éljenzéssel fogadták a válogatott második találatát. A Szent István téren az egész Európa-bajnokság alatt várják a drukkereket, a magyar csapat meccseire pedig ezúttal is sokan összegyűltek.

– Próbálunk olyan söröket hozni, amit eddig nem ittak az emberek.  A kivetítőn lehet követni a meccset, szeretnénk megtölteni a főteret szurkoló emberekkel – mondta  Zahorán János, a  Kupak Söröző tulajdonosa.

A Csabagyöngye Kulturális Központban több százan szurkoltak a nemzeti csapatnak. Itt is nehezen hitték el, amikor egy kapufánál nem született meg a negyedik magyar gól. A mérkőzés végén maradt a 3-3-as döntetlen, a drukkerek pedig örömmel fogadták az újabb szenzációs magyar teljesítményt.

– Hihetetlen volt az a csapatszellem! Csak úgy, a semmiből kezdtünk el szurkolni és mindenki becsatlakozott, hihetetlen élmény volt – mondta egy néző.

– Kint voltam előtte Marseille-ben, az is király volt, és most itt élőben el sem tudom mondani mit érzek. És hogy nem kaptunk ki? Óriási esélyünk van a negyeddöntőre is – fogalmazta meg egy másik.

A mieink veretlenül, csoportelsőként jutottak a legjobb 16 közé, ezzel is bizonyított a csapat, hogy helye van az Európa-bajnokságon.

– Megkapták azt a lehetőséget, hogy sorozatban három meccset játsszanak le, most megmutatta a válogatott, hogy van helyük az európai futballban – mondta Zoran Spisljak, a Békéscsaba 1912 Előre vezetőedzője. – Játékban, akár a szervezettségben, sok mindenben fejlődött a csapat.

A válogatott vasárnap Belgium ellen játszik a nyolcaddöntőben.

Megosztás:

Címke: , ,