Eb-éremmel hangolna Rióra

2016. július 3. 15:05 | behir.hu

Július 6. és 10. között Amszterdam ad otthont az Atlétikai Európa-bajnokságnak, amelyen több mint 20 magyar versenyző vesz részt. A békéscsabai klubból a gátfutó Baji Balázs mellett a súlylökő Márton Anita is ott lesz a kontinensviadal mezőnyében. A fedett pályás Európa-bajnok hazai környezetben hangolt a hollandiai világversenyre.

A bemelegítés után a Tünde utcai pálya dobóköre felé vette az irányt a csabaiak kiválósága. Márton Anita a kontinensviadal előtti héten Békéscsabán készült, az erőfejlesztésben, valamint a technikai kivitelezésben már az utolsó simításokat végezték edzőjével, Eperjesi Lászlóval.

- Igazából technikailag a kilökési mozdulattal próbálunk egy kicsit többet foglalkozni, másrészt a forgás megindítását pontosítjuk. Ezek tényleg kicsi, apró problémák, de gondot kell rájuk fordítani, mert sok múlik ezeken az elemeken – fogalmazott a csabai atléta.

Márton Anita először álló helyzetből, majd mozgásból dobott. Ezeken a tréningeken minden egyes mozdulatnak nagy szerepe volt, hiszen az utolsó napokban a lökések csiszolása került a középpontba. A fedett pályás Európa-bajnok elsősorban a riói olimpiára koncentrál, ugyanakkor reményei szerint egy újabb éremmel gazdagodik jövő héten. A csúcsformát edzőjével az ötkarikás játékokra időzítik azonban a kontinensviadal is fontos állomás a felkészülésben.

- Valójában az Európa-bajnokság színvonala igen erős lesz, mivel nem mindenki készül arra, hogy az olimpián érje el a csúcsformáját. Akik Rióban nem tudnak labdába rúgni, azok mindenképpen mostanra hegyezik a formájukat. Mi mindenképp e forma fölé szeretnénk lőni egy kicsit ezen a versenyen – latolgatta az esélyeket Eperjesi László.

Az amszterdami Európa-bajnokságon a női súlylökés selejtezőjét szerdán, míg a döntőt csütörtökön rendezik.

FEL