Fedett atlétikai Eb - Márton Anita döntős súlylökésben

2023. március 2. 20:23 | behir.hu

A Kopp Békéscsabai Atlétikai Club versenyzője a hatodik legjobb eredménnyel bejutott a súlylökés döntőjébe az isztambuli fedett pályás atlétikai Európa-bajnokságon.

Vindics Balázs és Bartha-Kéri Bianka elődöntőbe jutást érő remek futása után a 16 fős magyar küldöttség legnagyobb sztárján, a kétszeres fedett Eb-győztes Márton Anitán volt a sor, hogy „nagyot dobjon” és a selejtezőből a döntőbe kerüljön.

Az olimpiai bronzérmes, tető alatt világbajnok dobóatléta 18,22 méteres idei legjobbal érkezett Törökországba, és a papírforma alapján a legjobb nyolcba jutásra minden esélye megvolt. Az első sorozat ugyanakkor még nem sikerült igazán jól neki, a súlygolyót csak 16,99 méterig repítette, amivel csupán a kilencedik helyen állt a kör után. A másodikban aztán megnyugtatta az érte szurkolókat, kereken egy métert javított, a 17,99 méterrel pedig a hatodik helyre lépett fel. Eredményén az utolsó kísérletével nem tudott javítani (17,50 m), ám döntője nem forgott veszélyben, a mögötte állók nem tudták megelőzni, így készülhet a pénteken magyar idő szerint 18.53-kor kezdődő fináléra.

"Elég hosszú volt a nap így, hogy este háromnegyed kilenckor kezdtünk, de örülök a döntőbe jutásnak" - nyilatkozott az M4 Sportnak Márton Anita, aki pénteken szeretne jóval 18 méter felett teljesíteni. "Korábban volt egy kis mélypontom, néhány nehéz hét, de az utolsó egy héten már jól mentek az edzések, és az a cél, hogy holnap az idei legjobbamnál jobbat lökjek."

 

Forrás: MTI

 

További programok »

Sport

Három napig versengtek az ifjú párbajtőrözők a Csaba Kupán

Három napig versengtek az ifjú párbajtőrözők Békéscsabán, miután a hétvégén az Alföld Vívó Akadémia ismét megrendezte a Csaba Kupát. A már nagy hagyományoknak örvendő megmérettetés egyben emlékverseny is, amellyel a klub tiszteletét fejezi két elhunyt vívómestere, Csetneki István és Hajtman János előtt.
06:37
FEL