Drága mulatság a kishídon kerékpározni

2016. május 19. 14:50 | Balázs Anett

Akár ötvenezer forintra is bírságolható az, aki nem hajlandó leszállni a kerékpárról a Derkovits sor József Attila utca találkozásánál lévő kishídon, valamint a József Attila utcában. Az önkormányzat szeretne változtatni a forgalmi renden az érintett szakaszon. A rendőrség vizsgálja a helyszínt. Addig is, amíg döntés születik, zebrazsaruk segítségével figyelmeztetik az arra járókat a helyes közlekedésre.

Január 14-én történt az a baleset, amikor egy biciklis és egy autós olyan szerencsétlenül találkozott, hogy az autó hátsó kereke alá szorult a kerékpár. Akkor a biciklis könnyű sérülésekkel megúszta az esetet. Sokan még most sem tudják, hogy az érintett kereszteződésben, a József Attila utcai járdán hiába piros a burkolat, ott nem közlekedhetnek felülve a kerékpárosok. Ugyanez a szabály vonatkozik a Derkovits sorról átvezető gyalogos hídon is, ahol szintén csak tolni szabad a kerékpárt.  Erre múlt hét óta újabb tábla figyelmezteti a közlekedőket.

Mivel olyan csomópontról van szó, ahol a kerékpárosok, gyalogosok valamint a gépjárművek nap, mint nap találkoznak egymással, az önkormányzat a rendőrséggel karöltve új, biztonságosabb közlekedési rend kidolgozásán dolgozik.

– Az önkormányzat, aki ezen a szakaszon felelős a forgalmi rend kialakításáért, a rendőrkapitányság szakembereivel megvizsgálja, hogy érdemes-e a jelenlegi forgalmi renden változtatni. Én azt gondolom, igen, de hogy ezt hogyan tegyük, a szakemberek eldöntik – fogalmazott Szarvas Péter polgármester.

Addig is, amíg a vizsgálat folyik, a rend őrei a híd mindkét végén, zebrazsaruk segítségével figyelmezetik az arra járókat a helyes közlekedési rend betartására.

– Most, a kezdeti időszakban ez csak figyelemfelhívó kampány, tehát nem büntetünk, csak felhívjuk a figyelmet a helyes közlekedésre. Reményeink szerint ezzel el tudjuk érni a kedvező hatást. Figyelmeztetésen túl helyszíni birsággal sújtható ez a szabálysértés, 5-50 ezer forintig, illetve szabálysértési feljelentéssel éhet az intézkedő rendőr – árulta el a Békéscsabai Rendőrkapitányság vezetője. Dr. Bede Sándor hozzátette, júniustól kerékpáros járőrszolgálat bevezetését is tervezik Békéscsabán. A két keréken szolgáló rendőrök feladata lesz felmérni a kerékpáros közlekedés helyzetét, hogy a jövőben minél kevesebb baleset történjen.

 

További programok »

FEL