Dr. Smiri Sándor a Gyomaendrődi Járási Hivatal új vezetője

2024. május 15. 19:11 | behir.hu

Dr. György István, a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium területi közigazgatásért felelős államtitkára – dr. Takács Árpád főispán javaslatára – május 15-étől dr. Smiri Sándort nevezte ki a Gyomaendrődi Járási Hivatal hivatalvezetőjének. Szerdán reggel Dankó Béla országgyűlési képviselő, a szomszédos járási hivatalok és a közigazgatás helyi vezetői jelenlétében, ünnepélyes keretek között iktatták be hivatalába a Gyomaendrődi Járási Hivatal új vezetőjét.

– Az elkövetkezendő időben a Gyomaendrődi járásban is még nagyobb hangsúlyt kell fektetni a foglalkoztatási helyzet javítására, gyámügyi, gyermekvédelmi, állategészségügyi és élelmiszerbiztonsági kérdésekben pedig továbbra sem ismerünk pardont – hangsúlyozta dr. Takács Árpád. – Egyenszilárd, fenntartható, válságálló és válságkezelő közigazgatásra van szükség – tette hozzá Békés vármegye főispánja. Elmondta: kiemelt fontosságú a kormányablakok működése, hiszen az állampolgárok elsősorban ott találkoznak a közigazgatással. A gyomaendrődi kormányablakban évente átlagosan 20 ezer, a dévaványaiban pedig 8-9 ezer ember fordul meg, az ügyintézési idő pedig 11-12 perc között alakul.

A kinevezési okiratot dr. Takács Árpád főispán nyújtotta át dr. Smiri Sándornak. A most kinevezett hivatalvezető tősgyökeres gyomaendrődi, a Szegedi Tudományegyetemen végzett jogászként. 2009-től Szeged Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalában, majd 3 éven keresztül a Csongrád Megyei Földhivatal Szegedi Körzeti Földhivatalánál dolgozott.

A kép forrás: Békés Vármegyei Kormányhivatal

 

2013 óta a Gyomaendrődi Járási Hivatal munkatársa, ahol kezdetben hatósági ügyintézőként dolgozott. 2014 óta a kormányablak osztály vezetője, illetve járási hivatalvezető-helyettes. Hivatali teendőin túlmenően a Gyomaendrődi Járási Helyi Védelmi Bizottság titkára, s tevékenyen segíti a Vidra Önkéntes Járási Mentőcsoport munkáját. Ez utóbbi megalakításában, valamint a védelmi igazgatásban végzett példaértékű szerepvállalásért 2015-ben Katasztrófavédelmi Emlékérme elismerésben, a helyi védelmi bizottság titkáraként teljesített szolgálatáért 2019-ben Honvédelemért Kitüntető Cím III. fokozata díjban részesült.

– A Gyomaendrődi Járási Hivatalban dolgozó kormánytisztviselők rendkívül felkészülten, szakszerűen, kellő alázattal és gyorsasággal, kormánytisztviselői esküjükhöz híven szolgálják az itt élő embereket – fogalmazott Dankó Béla. Az országgyűlési képviselő hozzátette: dr. Smiri Sándor személyében gyakorlott szakember került a járási hivatal vezetői tisztségébe.

– Mi valamennyien azért dolgozunk, hogy az itt élők életminősége tovább javuljon, s külön öröm, hogy dr. Smiri Sándor személyében gyomaendrődi vezetője lesz a Gyomaendrődi Járási Hivatalnak – fogalmazott köszöntőjében Toldi Balázs polgármester, aki a közös munka és a kölcsönös bizalom fontosságát hangsúlyozta.

– Továbbra is az ügyfelek problémáira keressük a megoldásokat, s ugyanakkor betartjuk és batartatjuk a jogszabályok betűjét és szellemét. Fontos ugyanakkor, hogy a járási hivatal egy családbarát, otthonos munkahely legyen – mondta dr. Smiri Sándor. Úgy fogalmazott, hogy folyamatosan fejlődő szemlélet vezérli.

Forrás: Békés Vármegyei Kormányhivatal

További programok »

FEL