Döntött az ítélőtábla, Paláncz György a 8-as választókerület képviselője

2019. október 24. 16:01 | behir

Csütörtökön délután meghozta a jogerős ítéletet a Szegedi Ítélőtábla, így eldőlt, hogy ki képviseli Békéscsabán a 8-as számú választókerületben élőket.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az október 13-i választás után Békéscsabán egy esetben érkezett jogorvoslati kérelem a szavazás eredményét illetően, méghozzá a 8-as számú választókerületben. Dr. Kiss Gyula, a helyi választási iroda elnöke korábban arról tájékoztatott, hogy egy felülvizsgálati kérelem miatt a Szegedi Ítélőtábla hoz döntést az eredményről. Csütörtök délutáni megkeresésünkre már arról tájékoztatott, hogy a testület elutasította a fellebbezést, így jogerősen is Paláncz György (Fidesz-KDNP) a kerület önkormányzati képviselője.

Azt is megtudtuk, hogy az eredmény tükrében a helyi választási bizottság pénteken ülésezik, a téma a kompenzációs lista lesz.

További programok »

Itthon

A következő napokban is kora nyárias idő várható, sok napsütéssel

A következő napokban is kora nyárias idő várható sok napsütéssel, gomolyfelhőkkel és 25 Celsius-fok körüli maximumokkal. Kedden többfelé, a hét többi napján elszórtan lehet zápor, zivatar - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.
16:43
FEL