Döntős a BRSE

2016. január 19. 21:13 | behir.hu

Újra történelmi mérkőzésre készülhet a békéscsabai női röplabda csapat! A bajnoki címvédő ugyanis fennállásának első Magyar Kupa döntőjét játszhatja majd, miután a visszavágón is legyőzte a Jászberény gárdáját.

A párharc első meccsén két szoros játszmát harcolt ki a most rózsaszín mezben pályára lépő Jászberény, de a Békéscsaba 3-1-es sikert aratott idegenben, így a hazaiak számára már két megnyert szett is a fináléba jutást jelenthette. A válogatott feladó, Tálas Zsuzsanna betegsége miatt hiányzott, a helyén Fábián Fanny játszott. Kiegyenlített kezdést követően Tanja Matic vezetésével hamarosan meglépett a BRSE, és 25-18-ra hozta a nyitó szettet.

A második felvonás elején öt pontot szerzett zsinórban a hazai gárda. Innen még visszajött a Jászberény, azonban a békéscsabaiak az amerikai Sarah Clement és a csapatkapitány Soós Nikolett révén beleerősítettek, így óriási fölénnyel, 25-13-ra nyerték a játszmát és 2-0-nál már kupadöntősnek mondhatták magukat. A harmadik szett ugyan szorosabb volt, de 25-23-mal így is háromjátszmás BRSE-győzelem született. A békéscsabai klub történetének első kupadöntőjére készül, amelyet február 12-én Érden rendeznek majd.

Fábián Fanny: Maximálisan sikerült teljesítenünk, amit edzéseken gyakoroltunk. Nagyon jó hangulat volt a pályán, mindenki segített és nagyon örülök, hogy ilyen simán nyertünk.

Soós Nikolett: Nagyszerű érzés, hogy döntőbe jutottunk, de ez nem a végállomás. Az volt a célunk hogy bejussunk a döntőbe, de ott is nyerni szeretnénk. Ez mindig egy nagy röplabdaünnep, biztos, hogy sokan elkísérnek majd minket, úgyhogy nagyon várjuk már.

Sasa Nedeljkovic:  Nagyon jól nyitottunk, nagyon jól mezőnyöztünk, talán túl könnyen is jött  az első két játszma. Egy jól felkészített ellenfelet győztünk le az elődöntőben. Nagyon készülünk a döntőre is, de addig még komoly feladatok várnak minket a bajnokságban és a MEVZA-ban is.

Kovács Dávid

FEL