Dögös-Kákafokon termett a kábítószer

2016. május 11. 10:50 | Fekete Kata

A Szarvasi Járási Ügyészség kábítószer-kereskedelem bűntette miatt emelt vádat azzal a 23 éves büntetlen előéletű szarvasi férfival szemben, aki legalább két személynek értékesített kábítószert Szarvason – tájékoztatott a Békés Megyei Főügyészség.

A vádirati tényállás szerint a vádlott 2015. év nyarán külföldön vásárolt egy kannabisz növénymagot, melyet Szarvas külterületén, a Dögös-Kákafoki csatorna melletti részen ültetett el. A magból egy 70 cm-es magasságú kannabisz növényegyed fejlődött ki, melyet a vádlott kiszárított, megfelelő részeit leszüretelte, majd a növényi törmeléket a saját és barátja szarvasi lakásán tárolta. A vádlott 2015. év őszén legalább két embernek értékesített kannabiszt több alkalommal is. Ugyanakkor a vádlott lakásán, illetőleg elfogásakor a ruházatából és a gépkocsijából előkerült zöld növényi törmeléknek csak egy része volt kábítószernek minősülő természetes kannabisz, míg más része új pszichoaktív anyagnak minősülő dizájner drog, szintetikus kannabisz volt.

A Szarvasi Járási Ügyészség a férfit folytatólagosan elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével és megszerzéssel, tartással elkövetett kábítószer birtoklásának bűntettével vádolja, az irányadó halmazati büntetési tételkeret 2-12 évig terjedő szabadságvesztés büntetés. A járási ügyészség a vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabására tett indítványt, valamint arra, hogy a bíróság mellékbüntetésként tiltsa el a közügyek gyakorlásától. Az ügyészség indítványa szerint a nyomozás során felmerült 660 ezer forintos bűnügyi költséget is a vádlottnak kell állnia. Az eljárás a Szarvasi Járásbíróság előtt folytatódik.

 

 

FEL