Dobogó a cél Békésen

2017. január 14. 15:35 | behir.hu

Elkezdték a felkészülést a békési férfi kézisek, akik hullámzóan teljesítetek ősszel a másodosztályban, a bravúrok mellett meglepő pontvesztések alkotják a féléves mérleget. Papp Bálint együttese ennek megfelelően nem késlekedett sokat és nekivágott az edzéseknek.

Hazánk legjobb férfi kézisei a franciaországi világbajnokságon kezdték meg a küzdelmeket. Mindeközben a klubcsapatoknál sem állt meg teljesen az élet, a békési sportcsarnokban is zajlott a munka már január első hetében. A BFKC az őszi küzdelmeket hét győzelemmel egy döntetlennel és öt vereséggel zárta.

- Összességében szerintem jól sikerült, volt egy-két erősebb csapat, amkiktől vereséget szenvedtünk. A többi csapat ellen szerintem jól működött a gépezet, két váratlan pontvesztés csúszott be. Kezdünk összerázódni, voltak, akik nyáron érkeztek, de ehhez képest jól sikerült az őszi szezon – értékelt Polgár Tibor, a csapat egyik rutinos játékosa.

A bajnokság folytatásáig heti öt edzést vezényel az ősszel vezetőedzőként bemutatkozó Papp Bálint. A csapat programját összesen négy edzőmérkőzés színesíti, amelyeken tovább lehet csiszolni a védekezést, hiszen az élcsapatok közül a békési gárda kapta a legtöbb találatot.

- Szerintem a támadás ment a csapatnak a legjobban, viszont a a védekezés és a kapusteljesítmény gyengébb volt. Szerintem abban kéne fejlődnünk, hogy gyorsabb lerohanásaink legyenek és több védésünk, amiből indulni tudunk – foglalta össze a következő hetek feladatát Herczegh János, az együttes fiatal szélsője.

A másodosztály Keleti csoportjában sűrű a mezőny, az éllovas mögött számos csapat pályázik a dobogós helyekre, köztük a Békés megyei együttes is. Papp Bálint úgy fogalmazott, tavasszal az a cél, hogy érmes pozícióban fejezzék be a küzdelmeket.

- A Ferencváros magasan kiemelkedik, de mögötte van hat-hét csapat, akik közül bárki bárkit legyőzhet, ezt láthattuk ősszel, nagyon sok körbeverés is van. Ha nem lesznek sérüléseink, ha van egy kis szerencsénk, ami, ősszel kevesebb volt, akkor odaérhetünk a harmadik helyre – latolgatta az esélyeket a fiatal mester.

A békési fiúk február 12-én rögtön nehéz meccsel folytatják a bajnokságot, hiszen a második helyen álló Algyő otthonába látogatnak.

Ezek is érdekelhetik

További programok »

FEL