Dobó Kata sokat köszönhet Békécsabának

Óriási érdeklődés övezi az idei évad újdonságát, a FILM A VÍZ FÖLÖTT programsorozatot a Szarvasi Vízi Színházban.

Óriási érdeklődés övezi az idei évad újdonságát, a FILM A VÍZ FÖLÖTT programsorozatot a Szarvasi Vízi Színházban. Eperjes Károly, Reviczky Gábor és Udvaros Dorottya után tegnap este Dobó Kata volt a teátrum vendége.

A Szarvasi Vízi Színház első évadától nagy sikerrel fut a Magyarországon egyedülálló, ingyenes Vers a víz fölött programsorozat, amely az elmúlt években kiegészült a Dal a víz fölött és a Tánc a víz fölött estekkel. Idén a FILM A VÍZ FÖLÖTT sorozattal bővült a kínálat, melyben a magyar mozi ünnepelt színészeivel találkozhat a közönség.

Fekete Péter miniszteri biztos elmondta, ezeken az esteken a filmek kapcsán olyan közéleti személyiségekkel, sztárokkal beszélget, akikről jó megtudni egy picit, hogy mi az, ami a magánéletükben, mi az, ami a film forgatása kapcsán és mi az, ami a filmek sikere kapcsán életükben történik. Különösen nagy öröm volt számára Dobó Katával együtt színpadra lépni, hiszen négy alkalommal működött együtt a Jókai Színházzal, négy darabban szerepelt az igazgatása alatt.

A filmrészletek levetítése után az est műsorvezetője Fekete Péter, a Fővárosi Nagycirkusz igazgatója, miniszteri biztos beszélgetett a színésznővel. Dobó Kata nemcsak a magánéletéről mesélt kötetlenül, de a hollywoodi filmgyártás kulissza titkaiba is bepillantást nyújtott.

Dobó Kata elmondta, hogy neki az a kihívás, ha minél távolabb van a karakterétől az a bizonyos szereplő, akit megformál. A színésznőnek az egyik legnagyobb kihívást Elza szerepe jelentette a Halálkeringőben.

„Nagyon mélyen érintett a szerep, mert ott egy olyan súlyos válságban lévő lányról szólt, hogy ott nekem is nagyon mélyre kellett nyúlnom, mert ő aztán végképp nagyon messze van tőlem. De természetesen ugyan így messze volt tőlem a Szabadság, Szerelem Vikije is, hiszen mi azért egy szerencsés korszakban élünk és nem kellett egy ilyen szörnyű történelmi dolgokon keresztülmennünk és olyan vívódásokat és döntéseket hozni, mint mondjuk azoknak az embereknek.”

A színésznő a színházat és a filmforgatást is imádja, és ha az egyik nem lenne, akkor hiányozna. Véleménye szerint mind a kettő más szempontból jó, nehéz, könnyű.

„Ugye a színház az egy pillanatnyi jelenlét és van egy íve az egész darabnak a 1,5-2 órán keresztül, de abban az időben abszolút topon kell lenni. Nem mintha a filmben nem, de ott ugye darabonként vesszük fel, sokszor nem is linearitásában és ez nagyon nehéz ez az időbeni ugrálás, hiszen lehet, hogy egy olyan jelenetet veszünk föl előbb, aminek az előzményét még nem vettük fel. Tehát nem tudod, hogy honnan ugrod meg azt a bizonyos jelenetet, amit éppen akkor forgattok. Mind a kettőnek megvan a varázsa.”

Fekete Péter kiemelte, hogy őt leginkább a forgatás közben kialakult hangulat érdekli, hiszen a végeredményt látjuk a filmvásznon, de hogy milyen munkával készül egy film, hogy ott a rendezővel való együttműködésnek, a filmre való felkészülnek, milyen folyamata van azt nem.  

A békés megyei közönség számára nem ismeretlen Dobó Kata, hiszen többször játszott Békéscsabán, és reméli hamarosan visszatérhet.

Dobó Kata: „Volt egy időszak, amikor majdnem minden évben játszottam Békéscsabán a Jókai Színházban. Imádom Csabát és nagyon sokat köszönhetek neki. Nagyon-nagyon szeretem a társulatot, mert szerintem tényleg egy egészen különleges és kiváló, egyrészt színészek, másrészt emberek, akik közül a mai napig sokakkal jóban vagyok. Meglátjuk, mit hoz a sors, talán még jövök ide, csak most elég elfoglalt vagyok.”

A FILM A VÍZ FÖLÖTT sorozat hamarosan folytatódik, az elkövetkező hetekben  Pindroch Csabáról, és Hujber Ferencről tudhatnak meg többet az érdeklődők.

 

Megosztás:

Címke: , ,