DK: Európai minimálbér, minimálnyugdíj és családi pótlék a cél

2019. május 5. 06:24 | behir

Magyar emberként ugyanazok a jogaink, de mások a lehetőségeink az Európai Unióban, ezen szeretne változtatni a Demokratikus Koalíció – hangzott el pénteken a Csabagyöngye Kulturális Központban. Dobrev Klára a DK listavezető jelöltje kampányfórumon ismertette a párt Európai Egyesült Államok programját.

 

 

A pénteki előadás a május 26-ai Európa Parlamenti választásokhoz kapcsolódva jött létre. A rendezvény célja az volt, hogy a párt programjával rávilágítson arra, hogy az embereknek érdemes a DK-ra szavazni.

– Ezek a fórumok mindig fontosak, de most, hogy az európai uniós választás előtt állunk még fontosabb. Ez a fórum tulajdonképpen a kampány része és az az igazság, hogy nagyon jók a mért adatok Dobrev Klárával kapcsolatban -  árulta el Kaposi László, a párt helyi önkormányzati képviselője.

Rónai Sándor, a DK szóvivője beszédében hangsúlyozta: nem a bevándorlás az ország problémája, sokkal inkább a kivándorlás.

– Még rosszabb lehet itt, Békés megyében élni, ugyanis itt talán még kevesebb a fizetés. A Békés megyei emberek ahelyett, hogy azt hallgatnák, hogy mi erre a bérproblémára a megoldás a magyar miniszterelnöktől, csak azt hallják, hogy migránsok jönnek ide és Soros György még náluk is többet és többet hoz majd be. Arra viszont nem kapnak választ, hogy miért mennek el a gyerekeik, miért mennek el az unokáik, testvéreik vagy éppen az osztálytársaik - fogalmazott Rónai Sándor.

Dobrev Klára elmondta: a világ egyik legnagyobb gazdasága az Európai Unió, amiből nem részesül mindenki egyformán. A DK Európai Egyesült Államok programjának fő elemei, hogy ezt az egységet megteremtse Magyarországon is.

– A következő öt évben azon fogok dolgozni, hogy legyen például európai minimálbér, hogy itt Békéscsabán is ugyanazért a munkáért, ugyanazt a bért kapják meg. Hiszen mindegy, hogy az ember itt árufeltöltő egy hipermarketben vagy éppen Németországban, mert ugyanazt a munkát végzi. Szeretnénk, hogy legyen európai minimálnyugdíj, egy olyan nyugdíj, amely a tisztes megélhetéshez elengedő minden országban. Ez sok százezer magyarnak jelentene többletet. Továbbá célunk közt szerepel, hogy legyen európai családi pótlék minden európai gyermek után - emelte ki a párt listavezetője.

A politikus hozzátette: keményen dolgozik azon, hogy a Demokratikus Koalíció jól szerepeljen a május 26-ai választásokon.

 

További programok »

Politika

LMP: Népszavazást kezdeményezünk a klímaváltozás miatt

Az LMP társelnöke szerint Paks II. tévút, a klímakérdés pedig fontos ügy, amelyet a jelenlegi kormány nem vesz komolyan. Kendernay János kiemelte: a választópolgárokon keresztül szeretnék meggyőzni a magyar kormányt arról, hogy vegye komolyan a környezetváltozást.
13:21
FEL