Disc golf bajnokságot rendeznek Szarvason

2021. július 27. 09:13 | behir.hu

A Magyar Repülő Korong Szövetség Disc Golf Bizottsága 2021 július 30. és augusztus 1. között rendezi meg a Közép-európai Disc Golf Bajnokságot a Szarvasi Arborétum területén.

A CEDGC egy hét, közép-európai disc golfos ország (Ausztria, Csehország, Horvátország, Lengyelország, Szlovákia, Szlovénia és Magyarország) közös kezdeményezéseként létrejött versenysorozat. A versenynek összetett kvalifikációs kritériumai vannak, hogy minden évben a hét ország legjobb sportolóit hozza össze egy seregszemlére. A rendező ország minden évben más, pályázati rendszeren keresztül dől el, hogy melyik évben ki rendezheti a bajnokságot. A jogokat 2020-ra Magyarország nyerte el.

– A koronavírus-járvány miatt az esemény egy évvel csúszott, így 2021-ben az elmaradt versenyt pótoljuk. Öröm az ürömben, hogy a szokásos kétnapos esemény helyett, most egy háromnapos versenyt rendezhetünk – olvasható szövetség közleményében.

A Közép-európai Disc Golf Bajnokságon a versenyzők öt, nem és életkor alapján megkülönböztetett kategóriában mérik össze a tudásukat. A 18 éven aluliaknál lányok és fiúk, a 18 év feletti ún. nyílt kategóriában szintén nők és férfiak, és a 40 év feletti "masters" kategóriában férfi mezőny küzd majd a trófeákért. Az idén több mint 125 résztvevője lesz a versenynek és az alapító országokon kívül Szerbia is képviselteti magát öt játékossal. A versenyzők mindennap egy kört játszanak. 

– A disc golf sportág és a Szarvasi Arborétum kapcsolata 2018-ban kezdődött. Az arborétum azért került a sportág látókörébe, mert a park disc golfos szempontból tökéletes adottságokkal rendelkezik ahhoz, hogy egy színvonalas és kihívásokkal teli disc golf pályát lehessen kialakítani benne. Hatalmas területei vannak, számos terepakadállyal rendelkezik és még a nagyon népszerű napokon is elférnek egymás mellett a látogatók és a sportolók. Az első kísérleti év tapasztalatai alapján az arborétum és a disc golf sportág kapcsolata folytatódott, és azóta a park már két országos bajnokságnak is otthont adott – írta meg a szövetség.

A  verseny hivatalos weblapja.

 

Forrás: Magyar Repülő Korong Szövetség Disc Golf Bizottsága

További programok »

FEL