Golf, csak frizbivel – Rendhagyó országos bajnokságnak adott otthont Szarvas

2019. október 19. 17:10 | Hidvégi Dávid

A Magyar Repülő Korong Szövetség rendezésében disc-golf bajnokságot tartottak a Szarvasi Arborétum területén. A sportág hasonlít a golfhoz, azonban ezt ütők nélkül játsszák.

Hatvani Dániel a behir.hu kérdésére elmondta: a sportág szabályai egy az egyben megegyeznek a golféval, annyi különbséggel, hogy itt nem használnak botokat. A Magyar Repülő Korong Szövetség Disc Golf Bizottságának elnöke hozzátette: az arborétum területén 18 kosarat avagy célpontot helyeztek ki. A kör végén összeszámolják, hogy ki hány próbálkozásból találta el a célpontokat, végül az nyer, aki a legkevesebb kíséreltből teljesíti a pályát, továbbá mindig onnan kell folytatni, ahol a játékszer dobás után földet ér.

– Magyarországon két elterjedt frizbi sport van, az egyik az Ultimate frizbi csapatjáték, a másik pedig a frizbi golf vagy disc golf. A nevéből is adódik, hogy ez a játék nagyon hasonlít a hagyományos golfra, melyben a versenyzők egy labdát próbálnak beütni minél kevesebb kísérletből egy kis lyukba. Nekünk nagyjából ugyanez a feladatunk, csak nem labdákat ütünk, hanem frizbiket dobálunk és az a célunk, hogy minél kevesebb dobásból eltaláljuk a kosarat – részletezte a szabályokat Hatvani Dániel.

 

Galéria

 

Az elnök kiemelte, hogy Magyarországon nagyjából évi 5-6 versenyt szoktak rendezni, de a környező államokat is ide véve szinte minden hétvégén van lehetőség versenyzésre március és október között. Szarvason három napos a program. Pénteken szabad edzéseket tartottak, szombaton és vasárnap már élesben kell a frizbit dobálni.

További programok »

FEL