Diplomával a kézben

Közel százan fejezték be felsőoktatási tanulmányaikat.

Közel százan vehették át a diplomájukat a Szent István Egyetem Gazdasági-, Agrár- és Egészségtudományi Karán.  A végzős hallgatók így hivatalosan is lezárták felsőoktatási tanulmányaikat és elindulhatnak a nagybetűs életben.

– Életünk folyamatos változások sora, nem léphetünk be ugyanabba a folyóba kétszer, tehát nem állhattok meg itt, legfeljebb megpihenhettek egy cseppet – a végzős diákokat ezekkel a gondolatokkal köszöntötte a jeles alkalmon Kiss Tibor alpolgármester. A békéscsabai campus csarnokában megtartott ünnepségen ezúttal a hat félévet elvégző diákok vehették át diplomáikat. Dr. Szabó István, a Szent István Egyetem rektor-helyettese szerint nem az a papír a fontos, amit a hallgatók a kezükben tarthatnak, hanem az a tudás, amit elsajátítottak. Hozzátette, az egyetem életében mindig az egyik legnagyobb ünnep, amikor a végzetteket elbúcsúztatják.

– Ez a három város nagy családot alkot, mi, amikor Gödöllőről lejövünk mindig azt látjuk, hogy itt az emberek mosolyognak és talán egy kicsit barátságosabbak. Egy ilyen ünnep elsősorban nem a karnak, nem az egyetemnek ünnep, hanem azoknak a családoknak, akik annak idején megtiszteltek minket azzal, hogy minket választottak és most ennek a döntésnek a gyümölcsét, az eredményét tarthatták kezükben a diákok – fogalmazott dr. Szabó István, a Szent István Egyetem  rektor-helyettese.

Dr. Futó Zoltán megbízott dékán kiemelte, az egyetem számára mindig a hallgató az első, így a diákok visszajelzéseit azután is folyamatosan várják, miután befejezték tanulmányaikat.

– Az itt végzett hallgatóink meghatározó munkaerőt képviselnek a megye, illetve a régió munkaerőpiaci körében. Azt gondolom, hogy elég jók a visszajelzéseink. Van egy diplomás pályakövető rendszerünk, ahol rendszeresen megkérdezzük egykori hallgatóinkat, hogy hogyan sikerült elhelyezkedniük, milyen lehetőségeik vannak – emelte ki dr. Futó Zoltán megbízott dékán.

Az ünnepségen közel százan vehették át diplomájukat, majd esküt is tettek. A diákok elmondásuk szerint hasznos tudást és számos tapasztalatot gyűjtöttek, amit kiaknázhatnak majd a jövőben.

– Pénzügy-számvitel szakon végeztem, folyamatosan kamatoztatom az itt megszerzett tudást, nagyon sok új ismeretet szereztem, elmélyítettem a régieket, kibővítettem és ez számomra nagyon sok hasznos dolgot jelent – árulta el Bíró Antalné.

A végzős hallgatók ezzel lezárták tanulmányaikat és reményeik szerint minél hamarabb elhelyezkednek a munka világában.
 

Megosztás:

Címke: , ,