Díjugrató és gyermekügyességi lovas bajnokságot rendeztek hétvégén Békéscsabán

2020. augusztus 2. 14:48 | Papp Ádám Sándor

Két lovasversenynek adott otthont hétvégén a békéscsabai Pegazus Lovasiskola. Szombaton a Békés Megyei Gyermekügyességi Lovas Bajnokságot, míg vasárnap a Békés Megyei Díjugrató Lovas Bajnokság 4. fordulóját rendezték meg.

Öt kategóriában rendezték meg vasárnap a Békés Megyei Díjugrató Lovas Bajnokság 4. fordulóját. A megmérettetésre, mintegy 60 versenyző érkezett. Szani Réka 5 éves kora óta lovagol és mint mondta: azért választotta ezt a sportágat, mert imádja a lovakat és rendkívül komplexnek tartja ezt a sportot, hiszen mind mentálisan, mind fizikálisan igénybe veszi a lovast.

– Egyelőre egy métert mentem száz centin. Ma több számot megyek, egészen százhuszonötig, három lóval. Az első versenyszám jól sikerült, örülök az első helynek. Nagyon jól ment a lovam, egyelőre úgy tűnik, hogy jó formában vagyunk – árulta el a behir.hu kérdésére a versenyző.

A két megmérettetés idén is a Pegazus Lovasiskola és a Békéscsabai Szabadidő Lovasklub közös szervezésében jött létre. Susánszky Pál, a  lovasklub elnöke elmondta, hogy a bajnokság öt fordulója alatt megszerzett pontok, illetve a döntőben szerzett pontszám – amely duplán számít – alapján hírdetik majd ki 2020 Békés megyei bajnokát.

– Óriási hagyomány a békéscsabai Pegazus Lovasiskola birtokán, hogy megrendezzük a díjugrató versenyt. Pár éve a megmérettetés gyermekügyességi számmal is kibővült, így már kétnapos lovasprogrammal várjuk az érdeklődőket. A közel 20 éves megmérettetés 37. versenyén közel 200 nevező ült lóhátra. A szombati viadalra 115-en neveztek, vasárnap 57-en álltak rajthoz – emelte ki az elnök.

Hozzátette: a Békés Megyei Díjugrató Lovas Bajnokságnak lesz még egy fordulója, amelyet követően szeptemberben rendezik a finálét Mezőhegyesen. 

 

Galéria

További programok »

Itthon

Betörőbanda tagjait tartóztatta le a bíróság

A Gyulai Járási Ügyészség 3 rendbeli üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt kezdeményezte egy 17 éves büntetlen előéletű túrkevei fiú, egy 45 éves különös visszaesőnek minősülő túrkevei illetőségű, de gyomaendrődi tartózkodási helyű, valamint egy 36 éves többszörös és különös visszaeső mezőtúri férfi letartóztatását, akik számlájára több betörés írható.
14:31
FEL