Díjugrató és gyermekügyességi lovas bajnokságot rendeztek hétvégén Békéscsabán

2020. augusztus 2. 14:48 | Papp Ádám Sándor

Két lovasversenynek adott otthont hétvégén a békéscsabai Pegazus Lovasiskola. Szombaton a Békés Megyei Gyermekügyességi Lovas Bajnokságot, míg vasárnap a Békés Megyei Díjugrató Lovas Bajnokság 4. fordulóját rendezték meg.

Öt kategóriában rendezték meg vasárnap a Békés Megyei Díjugrató Lovas Bajnokság 4. fordulóját. A megmérettetésre, mintegy 60 versenyző érkezett. Szani Réka 5 éves kora óta lovagol és mint mondta: azért választotta ezt a sportágat, mert imádja a lovakat és rendkívül komplexnek tartja ezt a sportot, hiszen mind mentálisan, mind fizikálisan igénybe veszi a lovast.

– Egyelőre egy métert mentem száz centin. Ma több számot megyek, egészen százhuszonötig, három lóval. Az első versenyszám jól sikerült, örülök az első helynek. Nagyon jól ment a lovam, egyelőre úgy tűnik, hogy jó formában vagyunk – árulta el a behir.hu kérdésére a versenyző.

A két megmérettetés idén is a Pegazus Lovasiskola és a Békéscsabai Szabadidő Lovasklub közös szervezésében jött létre. Susánszky Pál, a  lovasklub elnöke elmondta, hogy a bajnokság öt fordulója alatt megszerzett pontok, illetve a döntőben szerzett pontszám – amely duplán számít – alapján hírdetik majd ki 2020 Békés megyei bajnokát.

– Óriási hagyomány a békéscsabai Pegazus Lovasiskola birtokán, hogy megrendezzük a díjugrató versenyt. Pár éve a megmérettetés gyermekügyességi számmal is kibővült, így már kétnapos lovasprogrammal várjuk az érdeklődőket. A közel 20 éves megmérettetés 37. versenyén közel 200 nevező ült lóhátra. A szombati viadalra 115-en neveztek, vasárnap 57-en álltak rajthoz – emelte ki az elnök.

Hozzátette: a Békés Megyei Díjugrató Lovas Bajnokságnak lesz még egy fordulója, amelyet követően szeptemberben rendezik a finálét Mezőhegyesen. 

 

Galéria

Itthon

1257 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 64 beteg

1257 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 359 574 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 64 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 11 968 főre emelkedett. A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 241 472 fő, az aktív fertőzöttek száma 106 134 főre csökkent.
09:05
FEL