Díjeső és gálaműsor a Szarvasi Vízi Színházban

2019. augusztus 20. 13:25 | behir

A VIII. Magyar Teátrumi Fesztivál díjátadó gáláját láthatta a Szarvasi Vízi Színház közönsége augusztus 19-én este; népszerű operett- és musicalslágerek hangzottak el, és díjesővel jutalmazták a legjobb alakításokat, előadásokat.

Nagy érdeklődés mellett került sor a díjátadó gálaműsorra, amelynek két műsorvezetője Czitor Attila, a Békéscsabai Jókai Színház művésze és Szabó László, a Magyar Teátrumi Társaság titkára volt. A vízi színház idei évadjának első előadását június 14-én tartották, és azóta több, mint két hónapja minden este vendégül látták a színházba járó közönséget, versekkel, zenével, színházi előadásokkal és beszélgetésekkel.

A VIII. Magyar Teátrumi Fesztivál zsűrije a következő tagokból állt: Babák Mihály, Szarvas város polgármestere, dr. Melis János címzetes főjegyző, Paluskáné Udvarhelyi Judit aljegyző, Mihaleczné Kovács Mária nyugalmazott jegyző, Gombárné Bata Mária, a Mozgáskorlátozottak Szarvasi Egyesületének elnöke, Galambos Edit Ágnes színházbarát. A zsűri elnöke dr. Kutas Ferenc, a Szarvasi krónika felelős szerkesztője volt.

 

Fotó: Lipták Szabolcs/ A-TEAM

 

Az idei gála koreográfiája kicsit módosult a korábbi évekhez képest, a műsor blokkokból állt, a díjátadók között zenés műsorszámok hangzottak el. Az eddigi nyolc fesztiválon nyújtott magas színvonalú művészi teljesítményével Szarvas Város Képviselő-testületének díját az Egri Gárdonyi Géza Színház kapta meg. Babák Mihály polgármester köszöntőjében kiemelte, hogy már nyolc éve csodálatos estéket él meg a szarvasi közönség, és mindez köszönhető a Békéscsabai Jókai Színház, a Magyar Teátrumi Társaság és a Cervinus Teátrum sikeres együttműködésének, a színművészeknek, a támogatóknak és a közönségnek. A polgármesteri különdíjat a Cervinus Teátrum művésze, Timkó János kapta, a Macska a forró bádogtetőn című darabban nyújtott alakításáért. A Szarvasért Alapítvány díját a Beregszászi Illyés Gyula Nemzeti Színház Chioggiai csetepaté című előadása nyerte meg, a Józsa Mihály-díjat Németh Gabriella, a Békéscsabai Jókai Színház tagja kapta A vágy villamosán című versesestjéért.

Szarvas város különdíját nyerte Koltai Róbert, a Lovagias ügy című színdarabban nyújtott alakításáért, a legjobb mesejáték díját a Budaörsi Latinovits Színház kapta meg A négyszögletű kerek erdő című mesejátékáért. A legjobb jelmez díját a Turay Ida Színház jelmeztervezője, Kassai Judit, a legjobb díszlet díját pedig a Nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház díszlettervezője, Nagy Viktória kapta. A legjobb férfi mellékszereplő díját Kiss Jenő, a Kecskeméti Katona József Színház színművésze nyerte el, a legjobb női mellékszereplő díját a Nemzeti Színház művésze, Barta Ágnes.

 

Fotó: Lipták Szabolcs/ A-TEAM

 

A legjobb férfi főszereplő díját Gaál Attila Csaba, a Veszprémi Petőfi Színház művésze, a legjobb női főszereplő díját Nemes Wanda, az Újszínház művésze kapta. A legjobb rendezés díját Seregi Zoltán, a Békéscsabai Jókai Színház igazgatója kapta, Szente Béla: Szárnyad árnyékában című színdarabjának rendezéséért. A direktor kiemelte, hogy a jó rendezéshez jó alapanyag kell, ami Szente Béla kitűnő színdarabja volt, valamint az is fontos, hogy a darab témája Szarvason is aktuális, az idetelepült szlovákok és a magyarok sikeres együttélése erre a városra is jellemző. A legjobb előadás díját a szarvasi Cervinus Teátrum Macska a forró bádogtetőn című darabja nyerte, a díját a darab rendezője és a Teátrum művészeti vezetője, Dósa Zsuzsa vette át. Végül pedig a Szarvasi Vízi Színház leghűségesebb nézője díjat Jurák Pál kapta, aki Szolnokról jár át a Körös-parti előadásokra.

A gálaműsorban, amelyet Seregi Zoltán rendezett, a következő művészek léptek fel: Kállai Bori Érdemes művész, Berkes János Érdemes művész, Csonka Dóra, Gábor Anita, Gulyás Attila, Steinkohl Erika, Bozsó József, Nagy Laura Liza, a Békéscsabai Jókai Színház tánckara, valamint ifjabb Sztojka Zoltán és zenekara.

Forrás: Békéscsabai Jókai Színház/ Rácz Attila

További programok »

FEL