Díjeső a Jókaiban: Évadzáró és évadnyitó gála

2020. augusztus 26. 14:14 | Csiffáry Zsuzsanna

A Jókai színház évadzáró és évadnyitó gálával várta a színházbarátokat kedden este a teátrum előtt. Az érdeklődők az elmúlt év darabjaiból illetve a következő évad darabjaiból láthattak egy kis ízelítőt. A gálán elismeréseket nyújtottak át a társulat tagjainak és a háttérmunkában jeleskedőknek.

Seregi Zoltán igazgató többek között elmondta, hogy újabb műfajok jelennek majd meg a színpadon a következő évadban, ahol Trianon 100 éves évfordulója is kiemelt helyet kap. Továbbá megnyugtatta a közönséget, hogy minden elmaradt darabot bemutatnak, és hiánytalanul végigviszik a következő évadot is. 

A Megfeszített című rockopera is az újdonságok közé tartozik, amiben az ide évad "Az évad színművésze fiatal tehetség" kategória győztese Csonka Dóra is szerepel. A színésznő elmondta, hogy a bibliai történetet átemelték egy fiktív időbe, érzékeltetve azt a gondolatot, hogy Isten tanai mindig érvényesek. Úgy nyilatkozott: számára ez nagy kaland, mert először fog szerepelni egy ilyen műfajú darabban. 

A Tizenhárom almafa című színpadi játék nem a trianoni  tragédiát akarja bemutatni, hanem a csodát. A főszereplő karakter, Mózsi, egyáltalán nem együgyű, a környezeténél sokkal okosabb.  A furfangos embert Tege Antal játssza, aki idén "Az évad színművésze díj érett színművész" kategória győztese is egyben. 

"Az évad színművésze tapasztalt színművész" kategória győztese Bartus Gyula Jászai Mari-díjas színművész lett,  a Legjobb háttérmunka elismerését pedig Koromné Kőrösi Berta kellékes kapta. Az idei Gálfy Gyűrű-díjat Tege Antal színművész nyerte el.

Galéria

További programok »

FEL