Diákok a kick-boksz versenyen

Fiatal harcosok lepték el a hétvégén a városi sportcsarnok küzdőterét.

A Kick-boksz diákbajnokság országos döntőjében több mint 250 versenyző harcolt a győzelemért.

A csabai Debreczeni Team erőssége, Szász Kristóf egyik legnagyobb riválisával vívott a hat küzdőtér egyikén a súlycsoport elődöntőjében. Az egyéni küzdelmek során ezt a lépést sikerrel vette. Szász Kristóf, a Békéscsabai Lakótelepi SE-Debreczeni Team versenyzője elmondta: „Úgy érzem mindvégig uraltam a mérkőzést és kondival is viszonylag jól bírtam, most már próbálok koncentrálni a döntőre.”

 A Diákbajnokságon három kategóriában, több korosztályban és súlycsoportban csaptak össze a versenyzők. Több mint 267 nevezés érkezett a megmérettetésre. Egyben pontszerző versenyről volt szó, ami a nyári világbajnokság szempontjából meghatározó. Debreczeni Dezső,

vezetőedző (Békéscsabai Lakótelepi SE-Debreczeni Team) így nyilatkozott: „Nagyon örültünk neki, hogy megint Békéscsaba adhat otthont ennek a rangos versenynek. Ez a diákbajnokság a hazai mezőnyben a legrangosabb verseny, az országos bajnoksággal felérő mezőnyt találhatunk itt, nyilván ranglista verseny, benne van a pontszerző versenyek között, úgyhogy tényleg azt gondolom, hogy az utánpótlás minden korosztályban szépen felvonultatta magát.”

 Több parázs csatát is láthattak az érdeklődők,. A junior csapatbajnoki fináléban például szoros összecsapáson a csepeli Halker-Király Team diadalmaskodott a Debreczeni Dezső vezette együttessel szemben. A hazaiak nem búslakodtak sokat, sikerélmény is akadt bőven. A csabai versenyzők összességében sikeresen szerepeltek, jövő héten pedig már az ausztriai Innsbruckban lépnek tatamira.

Szerző: Kovács Dávid 

Megosztás:

Címke: