Decemberben és januárban csatázik a BRSE a kupában

2023. november 27. 13:37 | behir.hu

A Swietelsky-Békéscsaba december 10-én Budapesten lép pályára Szent Benedek Röplabda Akadémia ellen a női röplabda Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén. A visszavágót január 14-én rendezik Békéscsabán.

Molcsányi Ritáék még október közepén a TFSE elleni idegenbeli 3-0-s győzelemmel biztosították be a helyüket a legjobb nyolc között, azonban az ellenfélre várni kellett, ráadásul egy igazán szoros párharcban dőlt el a továbbjutás.

A Szent Benedek Röplabda Akadémia a nyolcaddöntő első találkozóján aratott 3–2-es sikert követően a nyolcaddöntő visszavágóján is 3–2-re diadalmaskodott a MÁV Előre Foxconn ellen, így kettős győzelemmel jutott a következő körbe. Ezzel az is eldőlt, hogy Tóth Gábor csapata a legjobb nyolc között az SZBRA gárdájával csaphat majd össze.

A két klub a közelmúltban meg is állapodott a párharc mindkét felvonásának időpontjáról – közölte a BRSE hivatalos oldala. Az első összecsapást még idén megrendezik a Ludovika Arénában, azaz csabai együttes két hét alatt kétszer is ellátogat Budapestre a Nemzeti Közszolgálati Egyetemre, míg a visszavágó lesz az első hazai találkozó 2024-ben.

 

A részletek:
Magyar Kupa-negyeddöntő, 1.mérkőzés
Szent Benedek RA–Swietelsky-Békéscsaba
Időpont: 2023.12.10. (vasárnap) 17:00
Helyszín: Ludovika Aréna

Magyar Kupa-negyeddöntő, 2.mérkőzés
Swietelsky-Békéscsaba–Szent Benedek RA
Időpont: 2024.01.14. (vasárnap) 17:00
Helyszín: Békéscsabai Városi Sportcsarnok

 

További programok »

Sport

A Magyar Parasport Napját ünnepelték az Esélyben

A Magyar Parasport Napja alkalmából érzékenyítő programot szerveztek az Esély Pedagógiai Központ Vandháti úti intézményében. A csütörtök délelőtti rendezvényt a Fogyatékkal Élők Békés Megyei Sportszövetsége és a Vandháti Diáksport Egyesület szervezte a békéscsabai önkormányzat kezdeményezésére.
15:53
FEL