Zsinórban harmadjára nyerte meg a Téli Kupát a Gyöngy Presszó - galériával

2020. február 23. 20:13 | Szilágyi Viktória

A békéscsabai önkormányzat hagyományosan, immár 37. alkalommal szervezte meg a téli teremlabdarúgó bajnokságot, amelynek döntője vasárnap a Békéscsabai Evangélikus Sportcsarnokban zajlott. A DECHATLON Téli Kupa utolsó játéknapján a Gyöngy Presszó csapata végzett az első helyen, zsinórban harmadjára.

A Téli Kupát 1983-ban írta ki első alkalommal a békéscsabai önkormányzat azzal a céllal, hogy a téli holt idényben is rendszeres játéklehetőséget biztosítson a kispályás csapatok számára. A 2020-as DECHATLON Téli Kupára 24 csapat jelentkezett. A döntő napján a harmadik helyért az El Finito csapata az idén első alkalommal nevező Sör Bár FC ellen szállt harcba, amelyet végül az utóbbi nyert 2:1-es sikerével.  

Izgalmas meccset láthattak a lelátón ülők. Fotó: Szilágyi Viktória (Behir.hu)

 

A döntőben a címvédő Gyöngy Presszóval szemben a Sziszi Szita kísérelte meg elnyerni a kupát. A finálé első félidejében a tavalyi bajnok 3:0-ra vezetett, a Sziszi a második félidő legelején 3:1-re szépített. A címvédő a folytatásban növelte előnyét, magabiztosan nyert, 8 másodperccel a mérkőzés lefújása előtt alakult ki a 6:1-es végeredmény. 

A legjobb játékosnak, illetve a legjobb kapusnak járó elismerésben is a bajnokcsapat tagjai részesülhettek: Ekker Attila (legjobb játékos) és Farkas Zsolt (legjobb kapus).  

 

A bajnokcsapat /Fotó: Szilágyi Viktória (Behir.hu)

Ekker Attila elmondta, hogy nagyon jól összetart a csapatuk, amelynek ő már több mint 20 éve a tagja, éppen ezért nagy megtiszteltetésnek érzi, hogy őt választották idén a legjobbnak. 

A döntőben részt vett csapatok legjobb játékosait is díjazták: Horváth Tamás (Gyöngy Presszó), Mochnács Attila ( Sziszi- Szita), Benyó Norbert (Sör Bár FC), Nagy Dániel (El Finito). 

Az utánpólás is lelkesen szurkolt a lelátón - Oláh Thomas (Sör Bár FC) kisfiával, Tomikával. /Fotó: Szilágyi Viktória (Behir.hu)

 

 

Galéria

További programok »

FEL