Mától nyilvánosak a pótfelvételi ponthatárok

2020. augusztus 27. 13:18 | behir

Csütörtökön, a délutáni órákban teszik közzé az idei felsőoktatási pótfelvételi eljárás ponthatárait a felvi.hu oldalon.

A honlapon közzétett tájékoztató szerint az eredmények az E-felvételiben is megtekinthetők lesznek, azokat pedig, akik megadták a mobilszámukat, SMS-ben is értesítik.

A 2020. évi általános felsőoktatási felvételi eljárásban a már meghirdetett képzések esetében a pótfelvételi ponthatára nem lehet alacsonyabb a július 23-án meghatározottnál. Az alap- és osztatlan képzésnél 280, felsőfokú szakképzés esetén 240, mesterképzés esetén pedig 50 pontnál. A besorolási határozatok legkésőbb augusztus 28-tól tölthetők le az E-felvételiből.

A pótfelvételi során csak egy képzést lehetett megjelölni, illetve csak azok jelentkezhettek, akiket nem vettek fel egyik általuk megjelölt képzésre sem vettek fel a július 23-i határidővel.  A pótfelvételizhettek azok is, akik idén egyáltalán nem jelentkeztek felsőoktatásba. 

Az elmúlt évektől eltérően idén több állami ösztöndíjas egyetemi képzése lehetett bejutni a pótfelvételi eljárás során. Ezek a képzések az agrár-, a gazdaságtudományi, az informatikai, a műszaki, az orvos- és egészségtudományi, a pedagógusképzés és a társadalomtudományi területek alapképzési szakjain indulhattak.

Forrás: hirado.hu

 

További programok »

Itthon

Balázsék a Korzó térről ébresztették Békéscsabát

Az egyik kereskedelmi rádió nagyágyúi szeptember utolsó hétfőjét a békési megyeszékhelyen indították. A tiszteletbeli békéscsabai nevű Sebestyén Balázs, a tiszteletbeli békéscsabai, ám újkígyósi III. Rákóczi Feri és a tiszteletre méltó harmadik úr, azaz Vadon Jani ismét nagyot ment.
19:04
FEL