Csúszik az Orosházi úti híd és az Ihász utcai repülőhíd átadása

2015. november 27. 10:47 | Mikóczy Erika

Az Orosházi úti felüljáró és az Ihász utcai repülőhíd átadása a tervezetthez képest csúszik.   

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs vezetője, Loppert Dániel tájékoztatása szerint az Orosházi úti felüljárót legkésőbb december közepéig nyitják meg kétszer két forgalmi sávon. Jelenleg a hatósági engedélyezési eljárás van folyamatban. A gyalogosok és kerékpárosok várhatóan a jövő hét folyamán már a végleges helyen közlekedhetnek.

Az Ihász utcai gyalogos felüljáró esetében is zajlik a hatósági eljárás. A gyalogos felüljáró megnyitása várhatóan karácsony előtt történik meg.

Az állomáson a felvételi épület felújítása a tervezett ütemben halad. A tervek szerint az utasok karácsony előtt vehetik birtokba az utascsarnokot. Az épület előtti „A” peront november 30-án adják át. Folyamatban van a peronok bútorozása, a végleges utastájékoztató-berendezés, a kamerarendszer és a világítás szerelése.

Az állomás előtti tér gyors ütemben készül, az épület használatba vételének időpontjára az egész terület elnyeri végső képét, de a végleges burkolat egy része csak jövőre készül el. Az új parkolót  már használhatják az autóval érkezők. A Szabolcs utca elejének átépítése, az  időjárástól függően, várhatóan december közepéig elkészül.

 A Gyár utca, a Kereki út, a 4433. jelű út és a Szerdahelyi utcánál a parkosítást és a befejező munkákat végzik.

FEL