Csorvási emberölés – a férfi a tárgyaláson nem tagadta tettét

2022. április 20. 16:10 | Szabó Judit

A Gyulai Törvényszék előtt V. G. vádlottal szemben, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt indult büntetőügyben a bíróság 2022. április 20-án előkészítő ülést, majd tárgyalást tartott.

Az emberölés még 2020. július 16-án a reggeli órákban történt Csorváson.

A vádlott az édesanyjával élt. Szeretett volna már elköltözni, önálló életre vágyott, azonban az édesanyja ezt nem engedte, ezért a vádlottban az érzelmi feszültség folyamatosan fokozódott.

2020. július 16-án reggel az édesanya (a sértett) a számítógép előtt ült, amikor a vádlott elkérte tőle az albérlőik telefonszámát. A sértett szóvá tette, hogy „miért nem tud várni”, majd miközben felírta egy cetlire a telefonszámokat, a férfi szerint édesanyja flegmának ítélt megjegyzéseket tett.

A vádlott ezen feldühödött, és több alkalommal megütötte a sértettet, aki a földre esett. A vádlott ezt követően magához vett a konyhából egy disznóvágáskor használatos kést, majd visszatért a szobába és több alkalommal megszúrta édesanyját.

A sértett a bántalmazás következtében meghalt. A vádlott a holttestet az udvaron ásott gödörbe temette, majd megreggelizett. Mivel belátta, hogy ezt nem tudja megúszni, tettét bevallotta a rendőrségen.

A vádiratból az is kiderült, hogy a vádlott jelenleg és a bűncselekmény elkövetésekor is súlyos, érzelmileg labilis, szorongásos jeleket mutatott, személyiségi zavarban szenved(ett), ezért nem volt tisztában tettének súlyosságával. Kötődési viszonyának kialakulásában, kora gyermekkortól problémák fedezhetőek fel.

Anyjával való kapcsolatából nem volt képes kiszállni, dependens viszonyulásban maradt, mindez jelentős mértékű érzelmi feszültséget eredményezett nála. Korábbi sajtóhírek szerint a férfi szexuálisan is bántalmazta édesanyját, de a vádiratból az is kiderült, hogy ez nem történt meg, sosem létesítettek szexuális aktust.

A férfi a tárgyaláson nem tagadta tettét. Az ügyben a bíróság 2022. április 28. napján 10 órától hirdet határozatot.

További programok »

FEL