Csokonai darab narráltan

2017. november 9. 18:10 | behir

Többéves hagyományaira alapozva, ismét akadálymentesített élményt kínált látássérült színházbarátai számára a Békéscsabai Jókai Színház Az özvegy Karnyóné és a két szeleburdiak című előadása kapcsán, november 8-án.

„A narrációval akadálymentesített előadásaink célja az, hogy az érintettek számára láthatóvá tegyük a láthatatlant. Ennek köszönhetően sokkal teljesebb színházi élménnyel tudnak gazdagodni látássérült barátaink. – fejtette ki Komáromi Anett színművész, aki maga is képzett színházi és múzeumi narrátor. Azt gondolom, különleges figyelmet kell kapniuk azoknak az embertársainknak, akik valamilyen fogyatékossággal élnek, hiszen ők is látható tagjai akarnak lenni társadalmunknak.”

Az előadást most is, mint minden esetben, egy interaktív színpadbejárás előzte meg, melynek során a látássérültek megtapasztalhatták a színpad méretét, megérinthették a díszleteket, kosztümöket, kellékeket. Ezt követően meghallgathattak egy előzetes narrációt, amely röviden bemutatta számukra a darab történetét, a szereplőket, a díszletet, és persze fény derült néhány kulisszatitokra is... Majd egy közös tea elfogyasztása után kezdődött a Csokonai darab, Merő Béla rendezésében. Az előadás alatt a narrációt a látássérült vendégek egy készülék segítségével, fülhallgatón keresztül követhették.

További programok »

FEL