Cselgáncs: Özbas Szofi egy lépéssel közelebb az olimpiához

2021. január 13. 10:57 | behir

A Békés Megyei Kano Judo SE versenyzője a legjobb tizenhat között esett ki a dohai World Masters második versenynapján.

A 19 esztendős Özbas Szofi a 21 éves izraeli Gili Sharir ellen kezdett Dohában, a 2018-as kínai Grand Prix ezüstérmese azonban nem állította megoldhatatlan feladat elé a Békés Megyei Kano Judo SE sportolóját. Pályafutása első World Masters-meccsén egy vazarival behúzta a győzelmet, és ezzel bejutott a legjobb tizenhat közé – írja a judoinfo.hu.

A következő fordulóban Andreja Leski következett, a szlovénok 24 esztendős judósa fiatal kora ellenére komoly rutinnal rendelkezik, már tizenkét érmet gyűjtött az IJF World Tour nevű sorozatban, ennek köszönhető előkelő, 13. helye is a világranglistán.

A párharc az utolsó percben dőlt el, egy intéssel a magyar versenyző vezetett, jól is harcolt, ám az indítását megkontrázta Leski, aki az így elért vazarit még fél percnyi földharchelyzettel „súlyosbította”. A folytatásban már nem maradt idő az egyenlítésre, a szlovén judós mehetett tovább, és meg sem állt a harmadik helyig.

A fiatal cselgáncsozó – aki már Dohát megelőzően is olimpiai kvalifikációt érő pozícióban volt a ranglistán – megőrizte helyét a tokiói indulók között.

 

További programok »

FEL