Csapadék és belvízvédelem Orosházán - jól halad a beruházás

2020. február 12. 13:37 | Sipos Gábor

Tavaly októberben indult el a csapadék- és belvízvédelmi fejlesztést célzó beruházás Orosházán. A mintegy 400 millió forintos pályázati forrásból megvalósuló beruházással Orosháza Város Önkormányzata a belterületre hullott csapadékvizek rendezett és kártétel nélküli elvezetését oldja meg. A munkálatok várhatóan idén ősszel zárulnak.

Folyamatosan és jó ütemben halad a város csapadék- és belvízvédelmi fejlesztését célzó beruházás. A Könd utcában várhatóan a hét végére a bekötésekkel is elkészül a kivitelező, így a munkagépek egyelőre levonulnak az építési területről.. Végezhet a csatornaberuházásért felelős kivitelező a Könd utca, Kossuth és Táncsics utcák közötti szakaszán a munkálatokkal február közepére , ám a forgalom egyirányú marad és továbbra is korlátozzák a sebességet, ugyanis ideiglenes lesz a helyreállítás a Könd utcán, ezért ezen az útszakaszon néhány hétig továbbra is körültekintőbben és lassabban szükséges közlekedni . Az autósokat kőfelverődésre figyelmeztető tábla is óvatosságra inti.

Májusban kezdődnek el a végleges helyreállítási munkálatok, a Dózsa utcán is folytatja a munkát a kivitelező. Tószegi Tamás, az A-Mezőgép Kft műszaki igazgatójától elmondta, hogy várhatóan március végéig dolgoznak ezen az útszakaszon. A későbbiekben várhatóak még útlezárások, amikor a keresztező utcákat vágják át (pl. Kelet, Zöldfa, Zombai utcák). Az Eötvös utcában napokon belül végeznek, de addig is lezárásra és forgalomkorlátozásra készülhetnek a közlekedők a Csabai és Bethlen utcák kereszteződésében. A Könd utca, Huba utca és piac közötti szakaszán március elején kezdődnek még újabb csatornaépítési munkák, melyek ugyancsak forgalom korlátozással járnak majd.

Az érintett szakaszokon a végleges helyreállítási munkák várhatóan csak tavasszal kezdődnek meg, addig fokozott óvatosságot kérnek az arra közlekedőktől.

A műszaki leírás alapján a felbontott burkolatot a Könd utca, Táncsics és Kossuth utcák közötti szakaszán, munkaárok szélességben (kb. 1,5 - 1,7 m) állítják helyre, amely ún. átlapolással lesz megoldva. A helyreállítást az Eszperantó utcában a burkolat teljes szélességében megvalósítják az adott szakaszon, az utca keskeny volta miatt.

További programok »

Gazdaság

A tavaszi fagyok és az aszály lehúzta az idei szilvatermést

A tavaszi fagyok és az aszály miatt idén 23 ezer és 32 ezer tonna közötti szilvatermés várható, amely jelentősen alulmúlja az átlagos, évi 65 ezer tonnát – derül ki a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) közös termésprognózisából.
2020. augusztus 8. 14:47
FEL