Célegyenesben az Orosháza és Szentes közötti út felújítása

2021. január 22. 12:13 | behir

Várhatóan 2021 tavaszán megkezdődhetnek az Orosháza és Szentes közötti út felújítási munkálatai – tájékoztatott a Magyar Közút megyei igazgatósága. A kiviteli tervek elkészültek, a szükséges építési engedélyt kiadták, további engedélyezési és közbeszerzési eljárások lefolytatását követően indulhat a kivitelezés.

A 4405 és 4406 jelű (Szentes-Derekegyház-Nagymágocs-Orosháza) utakat, valamint a 4447-es jelű utat (a Szentesi úti körforgalomtól a 47-es főút csatlakozásáig) mintegy 800 méteren érintő fejlesztés kiemelt fontosságú az orosháziak és a város gazdasága számára.

Nagyságrenddel javul a térség közlekedési infrastruktúrája ezzel a régóta várt beruházással. Újabb kapuk nyílnak Orosháza gazdasága előtt, az itt élők pedig gyorsabban, biztonságosabban, kényelmesebben juthatnak el úti céljukhoz – hangsúlyozta a fejlesztés jelentőségét Dávid Zoltán. Orosháza polgármestere hozzátette, az útfelújítás érezhető javulást hoz majd magával.

A projekt keretében szélesítik az útpályát, majd megerősítik az útburkolatot, így újra közlekedhetnek az úton a 7,5 tonna feletti járművek, valamint megújul az Orosháza belterületén található körforgalom is. A projekthez kapcsolódik kerékpárút építés is.

Azt, hogy a kormány biztosítja a szükséges forrásokat a Szentes és Orosháza közötti útszakasz felújítására, korábban Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter jelentette be orosházi látogatása során. Országos szinten egyébként idén a tervek szerint mintegy 1000 kilométernyi útszakasz felújítása valósul meg, a több mint 350 projektre 190 milliárd forintot fordítanak.

További programok »

FEL