Csalódott a BRSE

2016. május 30. 07:45 | Fekete Kata

A hétvégén három napon keresztül pattogott a labda a városi sportcsarnokban, és az egyetemi csarnokban, ahol az Országos Ifjúsági Bajnokság döntőire került sor. A Békéscsabai Röplabda SE fiataljai a Nyíregyháza és a Gödöllő csapatával kerültek egy csoportba. A pénteki csoportmérkőzések nem a hazaiak tervei szerint alakultak, mert előbb az első szett sima megnyerése után a Nyíregyháza tudott fordítani, majd délután a Gödöllő ellen két szettben is csak szettlabdákig sikerült eljutnia a csabai alakulatnak, így a szombat délelőtti középdöntőben a négy közé jutásért kellett küzdeni. Az ellenfél az MTK volt, s bár a lányok mindent megtettek, - a negyedik szettben hatpontos előnyről sem sikerült döntő szettre menteni a találkozót, - vereséggel zárták ezt a mérkőzést is, így a vasárnapi mérkőzésen az 5. helyért léphettek pályára. Ellenfélként ismét a Nyíregyháza következett, ám ezúttal a csabaiaknak helyén volt a szívük, s egy ötszettes drámai csatában szetthátrányból felállva nyertek.

A végső győzelmet a TEVA Gödöllői RC szerezte meg, a Vasas Óbuda és az MTK Budapest előtt. A férfiak mezőnyében a végső érmesek egy csoportba kerültek a sorsolás szeszélye folytán, majd a keresztjátékok és elődöntők után kaposvári aranyérem született, a Dunaferr és a Kecskemét a dobogó második és harmadik fokára állhatott fel.

Eredmények:

Csoportmérkőzések:
Békéscsabai RSE - Nyíregyháza 1-3 (17,-23,-21,-25)
TEVA Gödöllői RC - Békéscsabai RSE 3-0 (24,21,24)

Középdöntő:
Békéscsabai RSE - MTK Budapest 1-3 ( -15,23,-18,-22)

5. helyért:
Békéscsabai RSE - Nyíregyháza 3-2 (-14,10,-20,19,10)

BRSE: Petrenkó Brigitta, Glemboczki Zóra, Turi Inez, Bagyinka Fanni, Oláh Blanka, Godó Panni, Petrovszki Nikolett, Gacsal Emese, Korniss Emese, Varga Alexandra, Kanizsai Magdolna, Rohodi Eszter, Kardos Gréta, Petri Izabella. Edző: Nagy Attila

- Sajnos hullámzóan és instabilan játszottunk - mondta Nagy Attila utánpótlás szakágvezető - A társaság egy része nem bírta elviselni a hazai döntő terhét. Összességében csalódás volt számunkra ez a szereplés, sokkal többet vártam a csapattól. Le kell vonnunk a következtetéseket.

Forrás: BRSE

FEL