Családját kegyetlenül bántalmazó apa ellen emelt vádat az ügyészség

2020. július 7. 11:15 | behir

A Békési Járási Ügyészség 2 rendbeli kiskorú veszélyeztetése, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett súlyos- és könnyű testi sértés, kapcsolati erőszak, valamint könnyű testi sértés miatt emelt vádat egy 32 éves mezőberényi férfi ellen, aki válogatott módon bántotta 3 és 7 éves gyermekét, valamint feleségét.

A házaspárnak hat kiskorú gyermeke van, ezek közül ötöt a hatóságok kiemeltek a családból és csak egy gyermeket neveltek otthon. A hatóság ugyanakkor engedélyezte számukra, hogy a szülőkkel való kapcsolattartás céljából gyermekeiket időnként magukhoz vegyék, így január 5 és 31 között a 3 és a 7 éves fiúk a házaspár mezőberényi otthonában tartózkodtak. Ezidő alatt a munkanélküli férfi, aki egész nap számítógépes játékokat játszott, agresszív volt a gyermekekkel és feleségével, napi szinten terrorizálta, többször és különféle módon bántalmazta őket – tájékoztatott a Békés Megyei Főügyészség.

A 3 éves kisfiút többször azzal büntette, hogy egy légycsapóval egymás után többször, számtalan alkalommal, nagy erővel megütötte; felkapta és előbb a földhöz vágta, majd a szekrénynek dobta a gyermeket; lábát cigarettaparázzsal égette meg, testét csipkedte. Emiatt a kisgyermek összesen 20 rendbeli, 8 napon túl gyógyuló – köztük II. fokú égési – sérüléseket szenvedett. A 7 éves fiút szintén többször megütötte, arcát párnába nyomta addig, amíg fuldokolni kezdett, és egy 7,5 centiméter pengehosszúságú késsel a tenyerét többször megszúrta és megvágta. A férfi a feleségét sem kímélte: a lábát, combját rendszeresen megütötte, megrúgta, a fejét a falnak verte, az egyik alkalommal azért, mert nem vágott fel elegendő tűzifát.

A Békési Járási Ügyészség vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a letartóztatásban lévő férfit halmazati büntetésül végrehajtandó börtönbüntetésre ítélje, mellékbüntetésül tiltsa el a közügyek gyakorlásától, szüntesse meg a szülői felügyeletei jogát, kobozza el tőle a bűncselekmény eszközéül használt kést, valamint kötelezze őt a nyomozás során felmerült több mint 500 ezer forintos bűnügyi költség megfizetésére. Az eljárás a Békési Járásbíróság előtt folytatódik.

További programok »

FEL