Családi nap a tanév végén

2018. június 20. 15:43 | Papp Ádám Sándor

Tizedik alkalommal rendezett családi napot a Jankay Tibor Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola.

A rendezvény fő célja az egészségfejlesztés szinterein közösségi programok megvalósítása volt. A résztvevők ennek megfelelően többi között különféle csapatépítő- és sorversenyeken, sportjátékokon, zenés tornán vehettek részt, ahol kicsik és nagyok együtt mozoghattak. Különlegességnek számított az is, hogy az érdeklődők szakember segítségével és irányításával újraélesztést gyakorolhattak az arra megfelelő bábun.

 

A program másik kiemelt célja olyan egészséges ételek bemutassa volt, amelyek a hagyományőrzés mellett olcsón beszerezhető alapanyagokból viszonyla gyorsan elkészíthetőek legyenek.

 

Az intézmény igazgatója elárulta: Ezeken kívül fontosnak tartottuk, hogy olyan szabadidős tevékenységet biztosítsunk a családoknak, ahol együtt tudják eltölteni az időt. Külön hangsúlyt fektettünk a közös beszélgetésekre, ezáltal erősítve a közösséget. Úgy érezzük, hogy várakozásunknak megfelelően alakult a rendezvény, és az általunk kitűzött célokat sikerült elérni, hiszen széles közönség előtt tudtuk népszerűsíteni és hangsúlyozni az egészséges ételek és a rendszeres testmozgás fontosságát. Véleményünk szerint a rendezvény számos kellemes pillanatot, örömet nyújtott a résztvevőknek, akik önfeledten tudtak beszélgetni, kóstolni a finom ételeket. Tirjákné Prisztavok Ágnes kiemelte: egy évtizede azzal a céllal indították el a kezdeményezést, hogy egy nyugodt, jó hangulatú családi napot szervezzenek a tanév végére.

– Minden osztály egy-egy egészséges étellel készült, amelyet zsűri értékelt. Ezen kívül az anyukák, nagymamák süteményversenye is elindult. A programot a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázatának segítségével valósítottuk meg és örömünkre szolgált, hogy nagy számban vettek részt rajta gyerekek és szülők. Az előző évekhez képest nagyobb a létszám, közel nyolcszázan érkeztek az eseményre – fogalmazott az intézmény vezetője.

 

A program a TOP-6.9.1-16-BC1-2017-00001 azonosítószámú “Helyi szintű komplex programok Békéscsaba területén” című projekt keretében valósult meg.

 

További programok »

FEL