Családi ház udvarára zuhant, ittas siklóernyős ellen emeltek vádat

2019. október 15. 10:34 | behir

A Gyulai Járási Ügyészség légi közlekedés gondatlan veszélyeztetésének vétsége és ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vádat a napokban egy 57 éves büntetett előéletű mezőberényi férfi ellen, aki ittasan vezette motoros siklóernyőjét és egy családi ház udvarára zuhant.

A vádlott április 25-én délelőtt szeszes italt fogyasztott, majd kora délután, félig részegen siklóernyőzni indult. Mezőberény lakott területén kívül, a Boldisháton szállt fel egy szántóföldről saját tulajdonú segédmotoros siklóernyővel és azzal Mezőberény lakott területe fölött alacsony magasságon – 300 méter alatt – repült. A férfi nem sokkal 14 óra után egy mezőberényi, Táncsics utcai ingatlan felett, a légtérben megfordult, de magasságot vesztett, elérte a fák lombkoronáját, majd a ház udvarára zuhant – írja közleményében a Békés Megyei Főügyészség.

Az udvaron, a baleset közvetlen közelében egy férfi tartózkodott éppen, aki nem sérült meg, de a testi épségét a vádlott cselekménye veszélyeztette. A vádlott ugyanakkor súlyos, 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. A vádlott – azon túl, hogy ittasan vezette a siklóernyőt – nem tudott felmutatni a légi jármű műszaki alkalmasságát bizonytó egyetlen dokumentumot sem, illetőleg a segédmotoros siklóernyő vezetéséhez szükséges képzettségi tanúsítvánnyal és a startkönyvben nyomon követhető képzettségi gyakorlat igazolással sem rendelkezett.

A járási ügyészség vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a cselekményét beismerő férfival szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásban felfüggesztett fogházbüntetést szabjon ki és határozott időre tiltsa el a légi járművek vezetésétől. Az eljárás a Békéscsabai Járásbíróságon folytatódik.

További programok »

FEL