Családi foglalkozáson ismerkedhetünk a magyar és székely kultúra gyöngyszemeivel

2021. június 12. 16:00 - 17:30
Helyszín: Erkel Ferenc Művelődési Központ, II. emeleti előtér Gyula
2021. június 5. 18:33 | behir.hu

"Egy csipetnyi Erdély" érkezik Gyulára június 12-én, szombaton. Az interaktív családi program házigazdája Kányádi Sándor Kossuth-díjas költő unokahúga, Benedekffy Katalin énekművész.

Az Egy csipetnyi Erdély egy közösségkovácsoló művészeti műhely, ahol verseken, meséken, balladákon és néptáncokon, népdalokon keresztül elevenítik fel a magyar és a székely kultúra gyöngyszemeit családi foglalkozás keretében – tájékoztatott az Erkel Ferenc Kulturális Központ.

– Világot járt énekművészként mindig szem előtt tartottam a magyar zenei és irodalmi élet fontosságát, kultúránk ápolását, megismertetését, tovább örökítését a következő generációnak, és eljuttatni a legtávolabbi otthonokba és a diaszpórába egyaránt, erősítve ezzel is a nemzeti öntudatot és a kulturális, nyelvi és lelki összetartozásunkat – vallja Benedekffy Katalin.

 

 

A program megfordul még Ógyallán, Dunaszerdahelyen, Hódmezővásárhelyen, Magyarcsanádon, Nagykanizsán, s a tervek szerint Szovátán, Meggyesen és Déván is.

Az Egy csipetnyi Erdély című interaktív családi program június 12.-én (szombaton) 16 órától kezdődik az Erkel Ferenc Művelődési Központ, II. emeleti előterében. A rendezvény díjtalanul, de csak védettségi igazolvánnyal látogatható.

További programok »

FEL