Családi délutánt rendeztek a Szegfű utcai óvodában

2022. május 13. 18:42 | Papp Ádám Sándor

Családi délután rendeztek pénteken a Békéscsabai Tündérkert Óvoda Szegfű 87-89. szám alatti székhelyóvodájánál. Az intézményben már évek óta megrendezik a nyárváró eseményt, amelynek célja a közösségépítés.

Hevesi Imre gyermekeknek szóló előadásával indult útjára a nyárváró program. A Szegfű utcai intézménybe járó gyerekek zsivajától volt hangos az udvar, akik felszabadultan énekeltek és táncoltak. Több szülő is fontosnak tartja az eseményt, elmondásuk alapján hasznos időt tölthetnek gyermekeik a többi családdal.

– Sajnos a pandémia nagyon sok lehetőséget elvett a családoktól, hogy igazán önfeledten érezzék magukat ilyen rendezvényeken. Ezért is fontosnak tartottam, hogy a két fiammal eljöjjünk ma. Nagyon jól érezzük magunkat mind a hárman a színvonalas, jól megrendezett eseményen. Az óvónénik szívüket-lelküket beletették a programba, örülünk, hogy itt lehetünk – fogalmazott Selmeci Lilla a behir.hu kérdésére.

 

Fotó: Papp Ádám / behir.hu

 

A program hagyománynak számít az óvoda életében, hiszen idén nyolcadik alkalommal rendezik meg a nyárnyitogató családi délutánt – tájékoztatott a székhelyóvoda intézményvezető-helyettese. 

– Mindenképpen fontosnak tartjuk, hogy a mai rohanó világban, amikor minden szülő dolgozik és a gyerekek iskolába, óvodába járnak, hogy egy délután legalább az övék legyen. Együtt legyenek boldogságban, sok játékkal, kézműves foglalkozásokkal. Olyan programokkal készülünk nekik, ami a szívükhöz közel áll – Zelenyánszkiné Fazekas Tünde.

Az intémény az Egyensúly AE Egyesület közreműködésével hívta életre a programot. A civil szervezet elnöke úgy fogalmazott, hogy a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program "Helyi szintű komplex programok Békéscsaba területén" elnevezésű projektben családi napok szervezését végzik.

– Az Egyensúly AE Egyesület a TOP 6.9.1-es pályázat részeként családi napok szervezésére vállalkozott. Ez immár az ötödik ilyen eseményünk. Sajnos a koronavírus félbevágta ezt a pályázatot, ezért volt egy szünet, utána pedig olyan helyet kerestünk a családi nap megszervezésének, ahol sokan vannak és a mi támogatásunkkal olyan családok vesznek részt az eseményen, akik szeretettel jönnek és mindenképpen jól jön ez a rendezvény – fogalmazott Schriffertné Lócskai Henriett.

A rendezvényen kézműves foglalkozások, lufihajtogatás, arcfestés és csillámtetoválás készítés várta továbbá az érdeklődőket, de a jelenlévők egy motoros bemutatót is megtekinthettek.

A program a TOP-6.9.1-16-BC1-2017-00001 azonosítószámú “Helyi szintű komplex programok Békéscsaba területén” című projekt keretében valósult meg.

 

 

 

 

 

További programok »

Itthon

A hét elején ismét csapadékosabb lesz az idő

A jövő hét elején ismét csapadékosabbra fordul az időjárás és megerősödik a szél is, a legmelegebb órákban a hőmérséklet 14-20 fok között alakul. A hét második felében időszakos szakadozások mellett nagyrészt erősen felhős lesz az ég, és záporok, zivatarok is előfordulhatnak, de a hőmérséklet csúcsértéke ekkor már 15 és 24 fok között alakul.
18:53
FEL