Családbarát címet kapott a Békéscsabai Napsugár Bábszínház

2020. október 31. 10:24 | Csiffáry Zsuzsanna

A Családbarát Hely Tanúsító Védjegy olyan minősítési lehetőség a pályázó munkahelyek és szolgáltató helyek számára, amelynek elnyerésével a tanúsítvány birtokosa hiteles és minőségi értékelést kap a családbarát működésről. A védjegyre széles körben lehet pályázni. A címet a Békéscsabai Napsugár Bábszínház is elnyerte.

A Családbarát Hely Tanúsító Védjegy címért mikro-, kis-, közép- és nagyvállalatok, állami költségvetési szervek, nonprofit szervezetek és egyházi jogi személyek indulhatnak. Bármely területen tevékenykedő szervezet nyújthat be pályázatot, hiszen a családok szempontjait mindenhol szükséges érvényesíteni.

A Békéscsabai Napsugár Bábszínház a Családbarát Szolgáltató Hely és a Családbarát Munkahely bronz fokozatát nyerte el.

 

Fotó: Békéscsabai Napsugár Bábszínház

 

Önkéntes alapon jelentkeztük az elbírálásra, amelyet hosszú akkreditációs folyamat, jó néhány kérdőív kitöltése előzött meg. Majd a megfigyelésre küldött személy eltöltött nálunk egy egész délelőttöt, ami után úgy gondolták, hogy elnyerhetjük ezt az elismerést. Nagyon sok mindent figyelnek a pályázó intézménynél, például azt, hogyan állunk a saját dolgozóinkhoz, vagy amikor hozzánk betérnek a vendégek mivel fogadjuk őket. Egyáltalán milyen az adott intézmény kisugárzása azon túl milyen szolgáltatásokat nyújtunk – fogalmazott Lenkefi Zoltán, a bábszínház igazgatója.

Hozzátette, hogy jelenleg a Jaj de jó itt, mindenütt előadáson dolgoznak, amit harmadik alkalommal újítanak fel, viszont a jelenlegi helyzet miatt egy nagy előadást le kellett mondaniuk. 

Lenkefi Zoltán azt is elmondta, hogy a hétvégén folytatják a bábos szemináriumot. Ez a Nemzeti Művelődési Intézetnek az amatőr bábosokat segítő programsorozata, amelyben a résztvevők, elméleti és pénzbeli segítséget is kapnak.

További programok »

FEL