Csaknem háromszáz millió forintos fejlesztésbe kezd a Délvill Kft. Békéscsabán

2022. május 12. 18:43 | behir.hu

Csaknem háromszáz millió forintból épít új raktárat és szerez be eszközöket a villamoshálózatok tervezésével és kivitelezésével foglalkozó Délvill Kft. Békéscsabán - tájékoztatta a cég csütörtökön az MTI-t.

Közleményük szerint uniós pályázaton mintegy 205 millió forintot nyertek el, ami 70 százalékos támogatási intenzitást jelent. További nyolcvanhét millió forintot önerőből teremtenek elő.

A forrásból a cég békéscsabai telephelyén raktárrá alakítanak egy meglévő, 307 négyzetméteres épületet, és hozzáépítenek további 242 négyzetmétert, szintén raktárnak. Emellett vásárolnak egy rakodódarut, egy kotró-rakodót és egy targoncát. A jelenlegi irodaház alatt található pincében nettó 181 hasznos négyzetméteren bemutatótermet alakítanak ki. Megújuló energiaként levegő-hőszivattyú telepítésére is sor kerül.

A 2001-ben alapított Délvill Kft. fő tevékenységi köre a villamoshálózatok, közvilágítási rendszerek, transzformátorállomások kivitelezése és tervezése. A jelenlegi 75 fős munkavállalói létszámot a fejlesztést követően 7-10 fővel tervezik növelni.

A beruházás várhatóan idén év végén zárul. A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a vállalkozás árbevétele 2020-ban 2,2 milliárd forint volt, ami csaknem teljesen azonos az előző évivel. Az adózott eredmény a 2019-es 228,3 millió forintról 2020-ra csaknem 380 millióra nőtt.

Forrás: MTI

További programok »

Itthon

FEL