Csabáról, Dobozról és Sarkadról lopott két férfi, karperecet kaptak érte

2018. május 8. 12:03 | Varga Diána

A rendőrség bűnügyi őrizetbe vett két férfit Békéscsabán, akik a gyanú szerint a megyeszékhely mellett Békésen, Dobozon és Sarkadon többek között autót, akkumulátorokat és ékszereket loptak.

Elloptak egy autót május 5-ére virradó éjjel Békéscsabáról, az Őr utcából. A gépkocsi tulajdonosa 8 óra körül vette észre, hogy a jármű nincs a parkolóban. A kocsit egy szabadnapos rendőr a bejelentés után 4 órával Békésen, a Karacs Teréz utcában találta meg. A rendszámát lecserélték: egy korábban fémhulladékként eladott autó rendszámtábláját tették rá, az ahhoz tartozó regisztrációs matricát is ráragasztották a szélvédőre. A bűncselekményt a gyanú szerint két sarkadi férfi követte el, a Békéscsabai Rendőrkapitányság lopás és egyedi azonosító jellel visszaélés bűntettek elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított ellenük büntetőeljárást.

Emellett a 33 és 57 éves férfiak további lopások elkövetésével is gyanúsíthatóak. A nyomozás eddigi adatai szerint 2018 januárjában betörtek egy sarkadi házba, ahonnan többek között műszaki cikkeket, arany ékszert, kerékpárt vittek el. Ezután, 2018 márciusában egy békéscsabai telephelyen álló tehergépkocsiból akkumulátort, Dobozon, egy mezőgazdasági gépből szintén akkumulátort, Békésen pedig egy lakóházból arany nyakláncot és mobiltelefont loptak.

A Békéscsabai Rendőrkapitányság mindkét sarkadi férfit bűnügyi őrizetbe vette.

További programok »

FEL