Csabai Mérleg – mától a postaládákban

2016. január 14. 09:02 | Mikóczy Erika

Mától kerül a postaládákba a Csabai Mérleg legújabb, idei első száma, amelyet a behir portálról is elérhetnek.

A Csabai Mérleg legfrissebb számában beszámolunk arról, hogy Zahorán Zsoltika volt az év első babája Békéscsabán, és hogy múlt évben 313 család kaphatott Csaba Baba életkezdési támogatást.

Olvashatnak lapunkban arról, hogy a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés keretében egyelőre három darab sárga zsákot kapnak a kertvárosi részeken élők, a lakótelepeken viszont a hulladékgyűjtő szigeteken valósul meg a hulladékgyűjtés.  

Megtudhatják lapunkból, hogy a CsabaPark rövidesen újabb attrakciókkal bővül, másfélmilliárd forintból történnek meg a fejlesztések. A Nemzeti Stadionfejlesztési Program keretében történt átcsoportosításoknak köszönhetően pedig 325 millió forinttal több jut a Kórház utca stadion felújítására, így ott 1,2 milliárd forintból valósulhatnak meg a fejlesztések, a múzeum, a könyvtár a színház és a bábszínház pedig összesen 526 milliós állami támogatást kap az előadóművészeti szervezetek támogatására, megyei hatókörű intézmények fealadataira szánt keretből.

Írunk a Csabai Mérlegben arról, hogy a Porsche Hungária autókkal is támogatta a csabai focistákat és a röplabdacsapatot, és arról is, milyen újdonságokat hozott ez az év az otthonteremtés vagy az okmányok terén.

Idei első számunkban olvashatják Stefan Dano főkonzul újévi köszöntőjét, és azt is, hogy  milyen tervekkel indul az évnek Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere.

Beszámolunk a vállalkozók újévi fogadásáról és arról is, hogy Kiváló Gyakorlati Képzőhely lett a Békéscsabai Jókai Színház.

Megismerhetik lapunkból az Amerikában tanuló Babinszki Verát, aki vak, hallássérült, később majd jogot szeretne tanulni, hogy kiálljon az esélyegyenlőségért.

Nyomon követhetik a Csabai Mérlegben azt is, milyen programok lesznek a következő hetekben, hova érdemes menni, ha kikapcsolódásra vágyunk, és közöljük a 7.Tv részletes műsorát.

A Csabai Mérleg legújabb számát archívumunkban ide kattintva is megtekinthetik.

További programok »

FEL