Csabai Mérleg – mától a postaládákban

Megjelent a Csabai Mérleg legfrissebb, idei tizenhatodik száma.

 

Véget ért a nyári szünet, a pedagógusok, a szülők és a diákok augusztus utolsó napjaiban már javában az iskolakezdést várják.  Az intézményekben a tisztasági festés vagy a felújítások után visszarendezték a tantermeket, a családok a nyakukba vették a papír-írószer boltokat és a Gyermekélelmezési Intézmény is az új tanévre készül – hogy hogyan, azt megtudhatják a Csabai Mérleg legfrissebb számából.

 

Olvashatnak az újságban arról, hogy komoly fejlesztés indult el a békéscsabai piacon. Elsőként a vásárcsarnok épületét újítják fel, emiatt az árusok a gazdabolt mellett felállított sátorba és faházakba költöztek át. Írunk arról is, hogy a Gőzmalom téren szeptembertől ismét elindulhat a kétirányú forgalom, és arról hogy a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program nyertes pályázatának köszönhetően 126 millió forintból valósul meg a Balassi Bálint Művészetek Házának energetikai korszerűsítése.

 

Olvasóink közül többen is felhívták a figyelmet arra, hogy a belvárosban kialakított stég létesítése óta érzékelhetően elszíneződött az Élővíz-csatorna vize. Utánajártunk, hogy ennek mi az oka, ezt is megtalálják a lapban.

 

Beszámolunk a soron kívüli közgyűlésről. Megtudhatják az újságból, milyen döntés született Békéscsaba balatonszárszói üdülőivel kapcsolatban.

 

Ismét a BRSE régi-új edzője, Kormos Mihály ülhet a csapat kispadján a 2018/19-es szezonban. A szakembert a stáb összetételéről, az elmúlt időszak tapasztalatairól és a következő hetek programjáról kérdeztük.

 

Írunk arról, milyen volt a Szent István Napi Előzetes, és hogyan zajlott Békéscsabán az államalapítás ünnepe, amelynek keretében felavatták István király szobrát a Szent István téren. Olvashatnak az újságban a jaminai és a mezőmegyeri családi napról, a Balassi Táncegyüttes madeirai fellépéséről és a Zenitről is.

 

A Csabai Mérlegből tájékozódhatnak továbbá arról, hova érdemes menni a következő napokban, hetekben Békéscsabán, ha kikapcsolódásra vágynak, milyen programokat terveznek a közösségi házak, és hogy mit láthatunk a 7.Tv műsorán a következő két hétben.

 

A Csabai Mérleg legújabb számát itt is megtalálja.

 

Megosztás:

Címke: ,