Csabai Mérleg – mától a postaládákban

2018. május 31. 10:28 | Mikóczy Erika

Megjelent a Csabai Mérleg legfrissebb, idei tizenegyedik száma. Újabb támogatói okirat született a Modern Városok Program békéscsabai projektjei kapcsán. A kormány segíti azokat a fejlesztési elképzeléseket, amelyek a békéscsabai ipari területek könnyebb…

Megjelent a Csabai Mérleg legfrissebb, idei tizenegyedik száma.

Újabb támogatói okirat született a Modern Városok Program békéscsabai projektjei kapcsán. A kormány segíti azokat a fejlesztési elképzeléseket, amelyek a békéscsabai ipari területek könnyebb elérhetőségét célozzák meg. ármester. A beruházás 12 elemből áll és összesen 4,5 milliárd forintot fordíthatnak rá – hogy mit tartalmaz a fejlesztési csomag, azt megtalálják a Csabai Mérleg legfrissebb számában.

Május 24-én tartotta soron következő ülését Békéscsaba képviselő-testülete. Részletesen beszámolunk a legfontosabb döntésekről, és azt is elolvashatják az újságban, hogyan értékelte azokat Szarvas Péter polgármester, valamint a Fidesz, az MSZP és az LMP képviselői.

Írunk arról, hogy július 2-a és augusztus 3-a között, naponta 7.30-tól 16.30 óráig két helyszínen várja a gyerekeket a nyári napközis tábor a megyeszékhelyen: a Békéscsabai Kazinczy Ferenc Általános Iskolában (Irányi utca 14.) és az Erzsébethelyi Általános Iskola Rózsa utcai intézményében (Rózsa utca 21-23.). A tábort elsőtől hatodik osztályig, 6-12 éves korig vehetik igénybe az iskolások.  

Lezárult egy korszak Herczeg Tamás életében. Országgyűlési képviselő lett, és mivel a békéscsabai közgyűlésben betöltött tanácsnoki szerepével, illetve a 8-as választókerület egyéni önkormányzati képviselői feladataival ez összeférhetetlen, lemondott ezekről a pozíciókról, ahogy a Csabagyöngye Kulturális Központ igazgatóhelyettesi posztjáról is. Új kihívások elé néz, hogy mindez milyen érzésekkel tölti el, azt is megtalálják a Csabai Mérlegben.

Beszámolunk az újságban arról, hogy az AutPont Autista Gyermekekért és Fiatalokért Alapítvány segítségével három érdeklődő, autizmussal élő fiatal látogatott el május 25-én a Békéscsabai Médiacentrumba, és arról is, hogy Helyi Érték Díjat kapott a 7.Tv Zöld7 magazinjának egyik epizódja. A hallássérülteknek is elérhetővé teszi mostantól a híreket a 7.Tv: hetente egy alkalommal, vasárnaponként jelnyelvi tolmács segítségével számolnak be a legfontosabb helyi eseményekről – ennek részleteit is megtalálják az újságban.

Tudósítunk arról, hogy május 17-e és 20-a között rendezte meg a Filharmónia Magyarország a Con Spirito (Lélekkel) Egyházzenei Fesztivált Békéscsabán, és arról is, milyen elismerést kapott Takács Péter önkormányzati képviselő.

Olvashatnak az újságban az óvodai sportnapról, a futball éjszakája rendezvény előkészületeiről, és arról, hogyan ünnepelték a 30 évvel ezelőtt kupagyőztes Előrét. Megtudhatják tőlünk azt is, milyen volt a Csabai Kolbász-Blues-Pálinka Piknik, és mi várható június 8-10-én a Kárpát-medencei Magyar Népzenei Fesztiválon.  

A Csabai Mérlegből tájékozódhatnak továbbá arról, hova érdemes menni a következő napokban, hetekben Békéscsabán, ha kikapcsolódásra vágynak, milyen programokat terveznek a közösségi házak, és hogy mit láthatunk a 7.Tv műsorán a következő két hétben.

A Csabai Mérleg legújabb számát idekattintva is elérhetik. 

 

További programok »

FEL