Csabai Mérleg – mától a postaládákban!

2018. május 3. 10:10 | Mikóczy Erika

Megjelent a Csabai Mérleg legfrissebb, idei kilencedik száma.

 

Egy a város történetét bemutató filmmel vette kezdetét április 28-án a Békéscsabai Jókai Színházban az az ünnepség, amellyel útnak indult a Békéscsaba újratelepítésének 300. és várossá nyilvánításának 100. évfordulója alkalmából létrehozott programsorozat. A Csabai Mérleg legújabb számából megtudhatják, milyen volt a nyitány, és milyen kiemelt programokra számíthatunk még az év folyamán.

Április 26-án tartotta soron következő ülését Békéscsaba képviselő-testülete. Beszámolunk a legfontosabb döntésekről, és arról is, hogyan értékelték ezeket a pártok képviselői, valamint Szarvas Péter polgármester.

Már felfedezhetőek a görög építészeti elemek a békéscsabai múzeum új épületrészében. Ezzel látványos szakaszához érkezett a Munkácsy Mihály Múzeum felújítása – erről szintén olvashatnak lapunkban.

Írunk arról, hogy az Árpád Gyógy- és Strandfürdő újra kinyitott. A tavaszi átállás során javították a burkolatokat, a lelátó ülőhelyeit, valamint megtörtént a töltővezetékek mosatása és karbantartása is. Ezúttal árat is emeltek, a felnőtt egyalkalmas belépő 1850, a diák és nyugdíjas egyalkalmas belépő 1200 forintba kerül.

Az elmúlt év második felében döntött a közgyűlés a Békéscsabai Városgazdálkodási Kft. létrehozásáról. Az olyan feladatokat, mint például a gyepkarbantartás, a játszóterek karbantartása, a lombeltakarítás, a hó-mentesítés, eddig vállalkozókkal kötött szerződések révén oldotta meg az önkormányzat, amint ezek a szerződések lejárnak, ezeket a feladatokat az új cég veszi át. Hogy pontosan mi a városgazdálkodási kft. profilja, megtudhatják a Csabai Mérlegből.

Minden gyermek születése felér egy kisebb csodával. Van, akinek ez a csoda nem adatik meg, van, akinek egyszer-kétszer, és van, akinek többször is. Szferléné Dénes Pálma nyolcszoros édesanya, vele készült interjúnkat szintén megtalálják az újságban.

Tudósítunk arról, milyen volt az V. Békéscsabai Vitézi Játékok, az Éneklő Ifjúság helyi minősítője, az Ádámok és Évák ünnepe, és arról is, hogyan zajlott a nemzetközi sportgála és futógála Békéscsabán.

A lapból tájékozódhatnak továbbá arról, hova érdemes menni a következő napokban, hetekben Békéscsabán, ha kikapcsolódásra vágynak, milyen programokat terveznek a közösségi házak, és hogy mit láthatunk a 7.Tv műsorán a következő két hétben.

A Csabai Mérleg legfrissebb számát idekattintva is megtekinthetik.

 

További programok »

FEL