Csabai Mérleg – mától a postaládákban

Megjelent a Csabai Mérleg legfrissebb, idei ötödik száma.

A súlylökő Márton Anita, a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club sportolója a világ idei legjobbjával, 19.62 méteres országos csúccsal aranyérmet szerzett a Birminghamben, a fedett pályás atlétikai világbajnokságon. Márton Anita ezzel még inkább beírta magát a magyar sporttörténelembe, hiszen ő lett a magyar atlétika első világbajnoka – erről a Csabai Mérleg címlapján olvashatnak.

Az újságban beszámolunk a közgyűlés legfontosabb döntéseiről, köztük az idei költségvetés elfogadásáról, és arról is, hogyan értékelték mindezt a pártok képviselői, valamint Szarvas Péter polgármester.

A kanadai hátterű Linamar Hungary Zrt. 8,64 milliárd forintos beruházásával három vidéki helyszínen kétszáz új munkahelyet teremt, 71-et Békéscsabán, 119-et Orosházán, és 10-et Gyöngyösön. A kormány ehhez 1,55 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást biztosít a részben autóipari, részben általános gépipari vállalat számára – olvasható a lapban.

Írunk arról is, hogy Herczeg Tamás a polgármesteri hivatal szakembereivel kidolgozott egy előterjesztést arról, hogy a Modern Városok Program keretében a szakembereknek és a fiataloknak alakítson ki új lakásokat a város a volt Ruhaipari szakközépiskola épületének felújításával, illetve a Fövenyes utcai ifjúsági garzonház bővítésével.

Lassan itt az óvodai beíratás, hogy mi ennek a menete, mi kell mindehhez, és mikor lesznek a nyílt napok Békéscsaba óvodáiban, azt is megtalálják a Csabai Mérleg legújabb számában.

Püspökválasztás zajlott az evangélikus egyházban, a hivatalos eredményre még várni kell. A Déli Evangélikus Egyházkerület nyugdíjba vonult püspökének, Gáncs Péternek az utódját négy jelölt közül választották ki. Ma már nyilvános, hogy Kondor Péter lesz a püspök, de lapzártánkkor még jelöltként beszélgettünk vele – az interjút a 9. oldalon találják, ahol arról is írunk, hogy a 90 éves Dariday Róbert volt a legutóbbi Terefere vendége.

Megtudhatják a Csabai Mérlegből, hogy Békéscsabán járt a közelmúltban Kiss Gergely többszörös olimpiai bajnok vízilabdás, Jónyer István többszörös világbajnok asztaliteniszező és Erdei (Madár) Zsolt ökölvívó, valamint hogy miként várja a MEVZA Kupát a BRSE és Baran Ádám.  Írunk a Tavaszi Fesztiválról, és arról is, hogy március 11-én mire szeretnék felhívni a figyelmet a gyermekek magasba emelésével.  

A Csabai Mérlegből tájékozódhatnak továbbá március 15-ei nemzeti ünnepünk békéscsabai programjáról, arról, hova érdemes menni a következő napokban, hetekben Békéscsabán, ha kikapcsolódásra vágynak, milyen programokat terveznek a közösségi házak, és hogy mit láthatunk a 7.Tv műsorán a következő két hétben.

 

Megosztás:

Címke: , ,